Medi ambient

medi ambient

Sadernes i Sant Aniol tornen a tenir vigilants

La Diputació de Girona dóna suport a la rehabilitació del refugi de Sant Aniol

El Consorci de l'Alta Garrotxa ha tornat a implantar el servei de vigilància a Sadernes, Sant Aniol d'Aguja i les zones d'aparcament, és a dir, a l'eix central d'aquest espai d'interès natural molt freqüentat per excursionistes i banyistes. L'ens ha pres aquesta decisió perquè ha detectat usos i activitats incompatibles amb l'espai. Amb els vigilants, el consorci vol evitar tant com sigui possible que els visitants hi encenguin foc, que hi acampin i que s'hi acumulin deixalles.

Veïns i usuaris de l'espai natural de l'Alta Garrotxa han manifestat el suport a aquest servei i han destacat la importància que té en l'ordenació de l'ús públic dins l'espai, motiu pel qual la presència de vigilants s'allargarà fins a l'octubre, que és quan s'acaba l'època de més afluència de públic en aquesta zona.

Tots aquests serveis es duen a terme de manera coordinada amb cossos de seguretat, com ara els Mossos d'Esquadra, el cos d'agents rurals i el Seprona, per optimitzar recursos i garantir el màxim d'ordre dins l'espai.

Ajut de la Diputació

D'altra banda, el Consorci de l'Alta Garrotxa ha rebut una ajuda econòmica de la Diputació de Girona per donar suport a la primera fase de restauració de la rectoria de Sant Aniol. Aquest projecte l'ha impulsat l'associació Amics de Sant Aniol –Centre Excursionista de Banyoles, Associació Terra Aspra de Montagut i Associació Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans–, que des de fa mesos impulsa una campanya per recaptar finançament per dur a terme les obres i ha fet diverses jornades de treball. Amics de Sant Aniol ha rebut també el suport dels ajuntaments de Maçanet de Cabrenys, Montagut i Oix, Morellàs, Sant Llorenç de Cerdans i Albanyà. Cada any passen per la zona de Sant Aniol d'Aguja cap a trenta mil persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona