Medi ambient

La Generalitat autoritza un parc solar entre Biar i Banyeres de Mariola

Es preveu una inversió de 15,4 milions d'euros i tindrà capacitat per produir 65,1 Mw

La Direcció General de l'Energia ha renovat els permisos sol·licitats per Baywa RE Espanya per construir 7 plantes solars fotovoltaiques repartides en els termes municipals de Biar i Banyeres de Mariola.

Aquestes plantes, amb capacitat per produir 9.300 Kw cadascuna, formen un parc solar en el que la filial de l'empresa alemanya preveu una inversió de 15,4 milions d'euros.

El parc, amb les 7 plantes, tindrà capacitat per produir 65,1 Mw, per la qual cosa serà una de les de major capacitat de producció a Espanya. El projecte estava previst per al seu desenvolupament en 2011, però l'empresa va sol·licitar un ajornament per introduir algunes modificacions.

Ara reprèn la iniciativa i disposarà de nou mesos per a la seua execució. No obstant, l'administrador de Baywa a Espanya, Rainerd Klaffen, ha mostrat la seua perplexitat per la marxa enrere en el suport donat a les energies renovables a Espanya per part del Govern central del Partit Popular.

Segons Klaffen, «el projecte ja té una antiguitat de cinc anys i ara ens trobem amb un marc legal completament diferent a com es va iniciar a partir de l'aparició de la nova normativa des de gener de 2012. Ja hem realitzat una inversió inicial i no anem a perdre-la, però aquesta no va a ser la prevista al principi en haver canviat les condicions legals d'explotació. Serà un dels pocs parcs solars que es desenvolupe dels que hi havia projectats per part de la nostra empresa, però així i tot, sempre quedarà el sol».

El nou parc solar ocuparà una superfície conjunta aproximada de 100 Ha en terrenys pertanyents a uns 50 propietaris de la zona que esperen que el projecte es duga a termini en posseir ja els contractes tancats. La construcció dels 7 parcs solars ocuparà, en principi, entre 150 i 200 persones i quan comencen a subministrar electricitat a la xarxa general el personal encarregat del seu manteniment es xifra entre 30 i 40 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona