Medi ambient

Medi Ambient

Santa Coloma de Farners, últim reducte contra la MAT

La plataforma No a la MAT fa una crida a votar en la consulta popular que es farà el 26 de gener

Santa Coloma de Farners és actualment l'únic municipi afectat per la MAT (línia de molt alta tensió que està aixecant Red Eléctrica) que continua al·legant contra el ramal de Riudarenes i Santa Coloma.

No a la MAT Selva i l'Ajuntament es mantenen molt actius contra el que defineixen com una clara agressió al territori, amb beneficis únicament empresarials i amb elevats costos mediambientals i per a la salut de la gent del territori. Ahir van presentar a la biblioteca Joan Vinyoli el calendari d'accions per intentar aturar el projecte, i la data clau és el 26 de gener, en què s'ha convocat una consulta popular per rebutjar la MAT. Malgrat que no és vinculant, ahir tant els portaveus de No a la MAT com l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, van exhortar tothom a votar en contra del projecte, que té un traçat de 17 quilòmetres, set dels quals afecten directament Santa Coloma, i paisatges característics d'aquest municipi. Els veïns encara poden presentar al·legacions contra aquest ramal de la MAT (el termini acaba el 14 de gener) i participar en les activitats organitzades per donar veu al territori.

Tot i admetre que creu que hi ha poques possibilitats d'aturar-ho, Solà va assegurar que s'està buscant tot l'assessorament necessari per presentar les al·legacions “més contundents” contra un projecte que només beneficia una empresa privada, i que el territori clarament no necessita.

LA XIFRA

7
quilòmetres
del ramal de Riudarenes-Santa Coloma de Farners passaran per territori colomenc.

“Hi posarem totes les traves possibles”

“Red Eléctrica ens va fer arribar un missatge dient que l'únic ajuntament que queda és Santa Coloma, i jo vaig contestar que hi posarem totes les traves possibles perquè no es faci.” Aquesta va ser una frase de l'alcalde de Santa Coloma en la seva exposició de cloenda en l'acte que es va fer a la biblioteca Joan Vinyoli. Com en els contes d'Asterix, el poblat de Santa Coloma resisteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.