Medi ambient

Es reclama un referèndum a Gandia per decidir el futur de l'Ahuir

Els Verds demanen la celebració d'una consulta popular prèvia a la decisió sobre els 11 projectes, en aplicació de l'art. 17 de la Carta de Participació Ciutadana de Gandia sobre la urbanització o conversió en un Parc Natural Eco-turístic junt a la Marjal de Gandia

El Portaveu d'Els Verds de Gandia, Joan Francesc Peris, que ja va qualificar com a “concurs-trampa” la convocatòria per part del govern municipal del PP d'un concurs internacional d'idees per a la platja de l'Ahuir, ha reclamat a l'alcalde Torró del PP que convoque una consulta popular, un referèndum en el que puguen participar totes les persones del cens electoral de Gandia, sobre la urbanització o no de l'Ahuir, abans de decidir sobre els 11 projectes presentats.

La Platja de l'Ahuir, que forma part del conjunt natural que es conforma des de la mar fins la marjal com a una de les zones humides litorals valencianes més valuosa i una de les poques platges verges que resten al nostre litoral ha de preservar-se de l'especulació urbanística i, justament, podria ser el gran pulmó verd de la platja urbanitzada.

Els Verds consideren que el futur de l'Ahuir és fonamental per al conjunt de l'economia turística de Gandia i es temen que l'alcalde Torró i el seu govern municipal del PP tinguen pensat donar tot eixe valuós espai a dos o tres empreses inversores alienes a l'economia gandiana perquè transformen l'Ahuir en una zona quasi exclusiva, connectada a l'AP-7 amb eixe projecte que tan acaronen d'accés nord, que no estaria pensat per a la platja de Gandia sinó per a eixos hotels de la platja de l'Ahuir.

Per al Verds de Gandia, “la majoria absoluta del PP aconseguida el 2011 no dona legitimitat al govern municipal per a decidir el futur de la platja de l'Ahuir, més encara quan al seu programa electoral al punt 603 es pot llegir la reafirmació en la protecció, entre altres, d'aquesta zona”.

Per això, Els Verds demanen formalment a l'alcalde Torró la convocatòria d'una consulta popular, en aplicació de l'article 17 de la Carta de Participació Ciutadana, per a que siga la ciutadania de Gandia, la que decidisca si vol o no la urbanització de la Platja de l'Ahuir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia