Medi ambient

La Generalitat estudiarà si el ramal de la MAT a Santa Coloma és necessari

Membres de No a la MAT i l'alcalde de Santa Coloma van traslladar al govern els resultats de la consulta popular i reclamen que es paralitzi el ramal

El moviment contra la MAT no s'atura. Ahir alguns membres de No a la MAT Selva, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, i el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient del mateix ajuntament, Josep Cullell, es van reunir a la Generalitat amb el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, i el director territorial d'Empresa i Ocupació, Ferran Roquer. Arran de la trobada, la Generalitat s'ha compromès a estudiar la necessitat del ramal de la MAT que passa per Santa Coloma de Farners, i que el moviment opositor a la MAT qüestiona clarament.

“Han escoltat les reclamacions que des de la Plataforma ja es van transmetre al Parlament fa poques setmanes”, va exposar ahir un membre de la plataforma, que té el suport de la Diputació de Girona i una àmplia majoria del Parlament de Catalunya a les mocions que reclamen un replantejament de la necessitat actual de la línia. També es van traslladar als representants de la Generalitat els resultats de la consulta popular del 26 de gener sobre la MAT, amb els 6.001 vots de la consulta popular. “Ara és el torn que el govern prengui les mesures necessàries per fer efectiva la paralització cautelar del projecte”, expliquen des de No a la MAT.

“L'objectiu de la reunió era exposar els resultats de la consulta i traslladar la voluntat de la ciutadania que s'aturi i s'arxivi aquest projecte que ara més que mai s'ha demostrat que és innecessari i injustificat”, afegeixen els membres de la plataforma. Els representants de la Generalitat en la reunió van dir que la Generalitat, tot i que farà l'estudi, no té competència per paralitzar el projecte, que depèn del govern estatal.

LA FRASE

Estan d'acord que s'ha de revisar la necessitat del ramal i, si cal, replantejar el traçat
Antoni Solà
alcalde de santa coloma de farners

LA XIFRA

5.910
vots,
dels 6.001 que es van emetre el dia de la consulta popular, van ser contraris a la MAT.

LA DATA

26.01.14
és el dia
que es va fer la consulta popular a Santa Coloma, Riudarenes i Sils.

Antoni Solà, satisfet de la trobada

Antoni Solà va destacar l'actitud “receptiva” de la Generalitat amb relació al qüestionament de la MAT: “Estan d'acord que se n'ha de revisar la necessitat, i, si cal, replantejar-ne el traçat per veure si és l'idoni”, va manifestar. Tot i que la Generalitat no té competència per aturar la MAT, l'alcalde de Santa Coloma de Farners va destacar que la Generalitat farà l'informe valorant si cal la línia “i escoltant el territori”. L'alcalde té molt clar que cal paralitzar el projecte i No a la MAT Selva demana que, en tot cas, “s'estudiïn alternatives més realistes, respectuoses i ajustades a les demandes reals del territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona