Medi ambient

Morella se situa en defensa de les energies renovables

L'equip de govern aprova una moció en solitari instant al ministre que no done llum verda al Reial Decret que eliminaria les primes, amb la importància que tenen a la comarca per a l'ocupació i ingressos per a municipis i perjudicaria també les possibles noves inversions

Aquesta reducció, d'entre un 20% i un 50%, de les assignacions a les plantes fotovoltaiques i eòliques, entre d'altres, podria perjudicar l'ocupació en la comarca dels Ports, als ingressos que perceben els consistoris de la zona, a la generació de menys energia verda i a noves inversions en aquest tipus d'energies o a la potencialitat de la biomassa.

Les energies renovables són una font de gran importància econòmica per a la comarca dels Ports. Així, l'empresa que gestiona els parcs eòlics és la principal mercantil que opera en aquesta zona. Aquestes instal·lacions han estat un revulsiu per a l'ocupació i també els ajuntaments perceben importants ingressos de la seva activitat.

A més, l'interior de Castelló es configura com un espai de gran oportunitat per a projectes d'energies renovables, com ara el que ha anunciat una gran empresa holandesa, que pretén construir un macroparc fotovoltaic a Morella.

També té una gran potencialitat la biomassa o el tractament dels purins. Aquests projectes, actuals i futurs, són una gran font de riquesa per al territori i generen un gran nombre de llocs de treball, de manera que des de l'Ajuntament de Morella es veuen amb molta preocupació les intencions del Govern.

L'alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, ha lamentat que el PP de Morella no es sumara a aquesta oposició al Reial Decret, que si es duu a terme, “pot perjudicar de manera molt important al sector de les energies renovables del país i de la comarca”, i

El primer edil morellà també espera que el conseller d'Indústria, Máximo Buch, defense a un sector tan important per al País Valencià i per a la comarca, com són les energies renovables.

Cal recordar que Morella forma part de l'Associació Nacional de Municipis amb Instal·lacions d'Energies Renovables (ANMER), entitat que defensa els interessos de les localitats amb instal·lacions d'aquest tipus. A Morella, per exemple, hi ha 66 aerogeneradors i un parc fotovoltaic de 1,5 megawatts, que va impulsar l'empresa municipal PERM, que generen desenes llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia