L'oli d'oliva, tema de debat al Parc Natural de Xera –Sot de Xera
L'olivera és el protagonista indiscutible del paisatge agrícola del Parc Natural
Durant centenars d'anys xerans i soters han acollit en les seues terres aquest cultiu a fi d'obtindre oli d'oliva, conegut com a or líquid, és un component fonamental de la dieta mediterrània i posseïx excel·lents propietats per a la salut, a més de múltiples qualitats culinàries.
El dissabte que ve 29 de març el Parc Natural celebrarà la sexta edició de les Jornades Mediambientals en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola Ntra. Sra. dels Àngels de Xera, l'Ajuntament d'aquesta vila dels Serrans i el Panell de Tast Oficial de la comunitat valenciana.
En aquesta ocasió, les jornades estaran dedicades a l'olivera, el seu conreu i l'elaboració de l'oli d'oliva i, a més de la benvinguda prevista per a les 11 del matí al Centre sociocultural de Xera, s'hi desenvoluparan xarrades de caràcter divulgatiu i informatiu, hi ha prevista una degustació d'olis de la temporada.