Medi ambient

Aturat el centre d'interpretació del foc per la crisi

Es va presentar el 2006 i la retallada d'ajudes ha fet que només s'hagi rehabilitat la masia on s'havia d'ubicar

La retallada de les subvencions provinents d'Europa i també les destinades a projectes culturals del mateix Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat han deixat a les beceroles l'execució del projecte del centre d'interpretació de foc i del bosc que es va presentar el 2006, després d'anys d'elaboració del projecte arran del tràgic incendi de l'agost del 2003.

Popularment conegut com a Museu del Foc, s'havia d'instal·lar a la masia de propietat municipal de Can Agell de Sant Llorenç, però a l'hora de la veritat les primeres aportacions econòmiques, i úniques, –uns 361.000 euros per a un projecte valorat en 1,8 milions– van servir exclusivament per fer treballs de rehabilitació de l'edifici perquè no caigués, reforçant-ne les parets i el sostre, explica l'alcalde de Sant Llorenç, Ricard Torralba. Això no vol dir que “el projecte s'hagi descartat”, però sí que pot patir variacions quan es reprengui, assegura Torralba, ja que quan tornin a fluir els diners “hi poden haver
altres prioritats”.

El centre, dissenyat per l'arquitecte Pere Santamaria, té dues plantes, uns 900 m² construïts i preveia la recuperació de les basses de rec originals. Al soterrani es va dissenyar un auditori i l'espai del museu dividit en cinc zones: una que explicaria com va començar l'incendi del 2003 i el seus efectes; una segona que abordaria les característiques del bosc mediterrani; la tercera, sobre com és un incendi i totes les seves característiques; la quarta que analitzaria la prevenció, i la cinquena que faria una reflexió global sobre els boscos i el medi natural i com els afecten els canvis en l'àmbit planetari.

L'edifici es va pensar perquè fos l'oficina d'informació turística del municipi i el centre d'interpretació dels recursos naturals, tenint en compte que és una porta d'entrada del parc natural. Es va pensar a ubicar-hi també un centre BTT, tot i que l'alcalde admet que, ara, tenen més tirada “les curses d'orientació nocturnes”.

LA FRASE

El projecte no està abandonat, però s'han encallat les subvencions per tirar-lo endavant
Ricard Torralba
Alcalde de Sant Llorenç Savall


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona