Medi ambient

Endesa renova 58 torres d'una línia d'alta tensió

Endesa ha invertir recentment 2,4 milions d'euros en una línia d'alta tensió de 110 kV que uneix Girona i Palafrugell. Els treballs de millora han de servir per incrementar la seguretat en la continuïtat del subministrament elèctric a les comarques del Gironès i el Baix Empordà. L'actuació ha consistit a renovar 58 torres metàl·liques i els seus aïlladors i aparellatge elèctric en un tram de 15 quilòmetres. S'han canviat els antics suports per uns altres de característiques tècniques similars però amb coeficients de seguretat més reforçats en la seva ubicació anterior.

En total, s'ha actuat en una longitud de 14,8 quilòmetres de la línia elèctrica, que connecta les subestacions de Mas Xirgu, a Girona capital, amb les de Juià, Bellcaire i l'Empordanet, una línia de vital importància pel que fa al subministrament de més de 62.000 clients del Baix Empordà en general i de la Costa Brava en particular. Dels 58 suports substituïts –14 a Quart, 14 a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, 8 a la Bisbal d'Empordà, 10 a Forallac, 3 a Torrent i 9 a Palafrugell– vint-i-sis estan inclosos a l'Espai d'Interès Natural de les Gavarres. Els treballs de renovació d'aquestes torres han estat avaluats per Territori i Sostenibilitat i per Medi Natural, que han recomanat un tractament cromàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona