Medi ambient

Faran un estudi per conèixer l'impacte econòmic del PRUG

Per l'empresariat empordanès, el pla rector d'usos marins del Parc Natural del Cap de Creus és “insostenible per a l'economia”

El sector empresarial empordanès encarregarà un estudi per saber l'impacte socioeconòmic que podria tenir la implantació en el territori del pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG) tal com està plantejat per la Generalitat. Els empresaris del sector turístic consideren que l'activitat que fan és incompatible amb les limitacions que es volen establir. L'estudi l'encarregarà en els pròxims dies l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus per tenir al més aviat possible les conclusions.

Aquestes són les principals decisions que es van acordar aquest dimarts en una reunió convocada per l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus a Roses, i a la qual van assistir unes quaranta persones en representació d'unes quatre-centes empreses del sector turístic. Els empresaris consideren “imprescindible” disposar d'un informe per demostrar, amb dades, els perjudicis que podria comportar el pla més endavant. Es va acordar demanar la col·laboració dels ajuntaments de Roses, Cadaqués i el Port de la Selva per finançar aquest estudi. En la reunió també es va decidir presentar tantes al·legacions com sigui possible contra el PRUG: a títol personal, empresarial, d'entitat i per mitjà dels ajuntaments, i es va calcular que se'n podrien arribar a presentar més d'un miler, coordinades per l'Estació Nàutica; també es demanarà al Consell Comarcal de l'Alt Empordà que hi doni suport. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, present en la reunió, es va comprometre a fer de mitjancera per a aquesta petició. D'altra banda els empresaris encara esperen que el conseller Josep Maria Pelegrí els concreti una data per reunir-se.

ICV prioritza el medi ambient

Iniciativa per Catalunya Verds també es pronuncia sobre el PRUG però no pas en el mateix sentit que l'empresariat: “És important l'aportació dels sectors econòmics que intervenen al parc natural, però sobretot la dels que no posen en risc els seus valors ambientals i que contribueixen a protegir-los i a difondre'ls”, diu Marc Vidal. El diputat gironí va demanar ahir al govern que actuï de manera consensuada amb els municipis i la societat perquè s'hi incorporin les al·legacions, sempre que afavoreixin els interessos ambientals. Vidal creu que el govern ha de trobar l'encaix perquè prevalguin els interessos de l'espai protegit, mantenint activitats econòmiques compatibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia