Medi ambient

Sis mesos de presó pels residus de Santa Coloma de Cervelló

El màxim responsable de l'empresa Massó i Carol ha estat condemnat a sis mesos de presó per haver abandonat residus tòxics en una antiga fàbrica de sabó a Santa Coloma de Cervelló. L'Audiència de Barcelona també li prohibeix durant sis mesos exercir una professió relacionada amb la indústria i l'imposa una multa de 6.570 euros. La fiscalia de Medi Ambient, que sol·licitava sis anys de presó i una multa de 20.000 euros, recorrerà contra la sentència.

Els magistrats, que han aplicat l'article 328 del Codi Penal –i no pas el 325, com reclamava la fiscalia, que castiga amb més contundència els delictes mediambientals–, consideren provat que l'acusat va abandonar prop de 1.290 tones des que va cessar l'activitat, el 2007. No va fer cas dels múltiples requeriments ni de les multes de l'Agència de Residus de Catalunya i, en una visita el 2010, els Mossos hi van trobar milers de bidons plens de residus líquids. El 2010 va començar el procés judicial, que va continuar, tot i que els residus es van retirar el 2013.

La sentència assenyala que es va incomplir l'obligació de mantenir els envasos en bones condicions, la qual cosa va acabar creant un dipòsit per les fuites dels envasos. Els residus eren molt irritants i corrosius, i podien provocar cremades a qualsevol que entrés en unes naus totalment obertes a l'exterior. Els jutges assenyalen que l'acusat, tot i que l'empresa va entrar el 2010 en concurs de creditors, tenia mitjans econòmics per gestionar correctament els residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona