Medi ambient

Tercer atac dels gossos salvatges al Segrià

El ramader de Seròs afectat perd dues ovelles més

Els agents rurals intensifiquen la recerca dels animals

El ramader de Seròs (Segrià) Ramon Agustí ha denunciat un altre atac d'un grup de gossos ensalvatgits que volta per la zona contra les seves ovelles. Es tracta del tercer atac que aquest grup d'animals protagonitza a la mateixa zona en menys de tres setmanes.

En aquest cas el ramader afectat hauria perdut dues ovelles més, una morta i una altra greument ferida.

Agustí ja ha perdut més de dues-centes ovelles a causa dels atacs dels gossos salvatges i critica que l'administració, els Agents Rurals i els Mossos poc han fet fins ara per solucionar aquest problema. “Al final tindrem un bon ensurt quan algú prengui mal per culpa d'aquests gossos i aleshores tot seran lamentacions”, va dir el ramader de Seròs.

No obstant això, el cos d'Agents Rurals, que ha estat autoritzat pel Departament d'Agricultura a usar armes de foc, intensificarà la cerca dels gossos per tal de poder-los capturar.

Els agents mantenen que es tracta d'un grup de quatre gossos salvatges que tenien el seu cau en una zona del terme d'Aitona, situat al costat de Seròs, i que en la vigilància i les trampes col·locades van atrapar dilluns cinc cadells d'aquest grup.

L'Ajuntament de Seròs ha emès un ban per alertar els veïns de la presència d'aquests gossos i per tal que els veïns vigilin si surten a fer qualsevol activitat al camp.

Busquen acollidors per als cadells

Els Agents Rurals van capturar aquest dilluns a Aitona (Segrià), mitjançant una gàbia que havien instal·lat, cinc cadells d'alguns dels quatre gossos ensalvatgits que haurien protagonitzat els atacs contra ramats d'ovelles.

Els cadells van ser traslladats al Centre d'Acollida d'Animals d'Alcanó (Segrià), de titularitat comarcal, que gestiona una empresa lleidatana especialitzada. Aquests animals han estat atesos i alimentats en aquest centre i ara els seus responsables busquen famílies que vulguin acollir-los. Es tractaria d'una adopció temporal, perquè els cadells s'acostumessin a conviure amb persones i en un ambient domèstic. Segons els nous cuidadors dels animals, aquest procés evitaria que els gossos fossin salvatges i podrien adaptar-se sense problemes a una família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona