Medi ambient

Els Agents Rurals atrapen tres gossos salvatges que ataquen ramats al Segrià

Han capturat un exemplar viu, que serveix d'esquer per atreure el grup, i dos més han estat morts

Estimen que en queden dos o tres i es manté el dispositiu

Els Agents Rurals han capturat tres dels sis gossos salvatges de la canilla o grup que ha generat l'alarma al Baix Segre. Un d'aquests animals ha estat atrapat viu en una gàbia i dos exemplars més van haver de ser sacrificats.

El dispositiu continua actiu per tal d'evitar nous atacs d'aquests grups de gossos ensalvatgits que només en una granja dels afores de Seròs (Segrià) han provocat la mort d'unes 250 ovelles.

El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va explicar que després de diversos dies de recerca van poder localitzar, identificar i, fins i tot, fotografiar el grup de gossos, però no hi havia manera d'atrapar-los, ja que “són molt llestos, es mouen sobretot de nit i molt ràpidament”; a més, va dir que són animals perillosos, forts i de mida mitjana o gran, d'uns 40 quilos, de raça incerta però encreuats amb gos llop.

Divendres passat van poder capturar viu un dels líders del grup. Es tracta d'un animal que ahir, engabiat i davant els periodistes, ni es va moure i estava aparentment tranquil. Va caure en una trampa quan portava menjar per als cadells de la canilla, uns petits que els Agents Rurals ja havien atrapat fa uns quants dies.

Aquest gos capturat és ara l'esquer i el reclam per atreure la resta del grup i així, dissabte, va ser com van caçar dos exemplars més, un mascle i una femella. Els van matar, ja que segons Ricou, “no hi va haver manera de capturar-los vius”. “No podíem deixar-los marxar ni permetre més atacs i més alarma al territori”, va afirmar. Ara mantindran un o dos dies més aquest gos com a esquer per si poden capturar els dos o tres que queden del grup, però va explicar: “No ens serviran les gàbies i haurem de buscar altres sistemes.”

El cap dels Agents Rurals de Lleida va indicar que tots els gossos del grup haurien nascut en llibertat i, per tant, serien salvatges de naixement, menys un que seria més gran i hauria estat abandonat pels seus propietaris. Ricou va afegir que no creu en el reeducament dels gossos adults ensalvatgits i va reiterar que són agressius. En canvi, sembla que ja hi ha sol·licituds d'adopció per als cadells, que sí que podrien adaptar-se a una família.

LA XIFRA

250
ovelles mortes
és el balanç dels tres atacs en unes dues setmanes en una mateixa granja de Seròs, al Baix Segre.

“Assassí, m'has arruïnat la vida”

Ramon Agustí és el ramader de Seròs que ha patit els tres atacs d'aquest grup de gossos salvatges. El Ramon estava ahir una mica més tranquil i, quan va veure el gos engabiat, se li va acostar i li va dir: “Assassí, m'has arruïnat la vida.” I és que aquest ramader ha perdut prop de 250 ovelles, moltes de les quals estaven prenyades. És a dir, que les pèrdues es multipliquen i l'assegurança no li cobreix tot el que hauria guanyat venent el bestiar.

Tot i la captura de tres gossos, Ramon Agustí continua dormint a la granja en lloc d'anar a casa. És l'únic sistema per espantar els animals, amb llums, sorolls o engegant el cotxe. Amb aquesta rutinària defensa ha aconseguit desbaratar dos atacs que haurien agreujat encara més les pèrdues.

Ara espera que en breu atrapin els dos o tres gossos que queden per poder tornar a Seròs a dormir a casa amb tranquil·litat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona