Medi ambient

L'ACA millora tres estacions d'aforament del riu Ter

L'Agència Catalana de l'Aigua va informar ahir que ha dut a terme actuacions de manteniment i millora en tres estacions d'aforament del riu Ter: a la presa del Pasteral (la Selva), a la riera major de Vilanova de Sau (Osona) i a Ripoll (Ripollès). Segons explica l'ACA, les actuacions han consistit, principalment, en la verificació i calibratge dels equips automàtics de mesura del nivell del riu, que s'utilitzen pel control del cabal circulant. L'objectiu és adequar el funcionament de les instal·lacions, fet que permetrà optimitzar la seva gestió en temps real.

Així, a la presa del Pasteral els treballs s'han focalitzat en la millora de la gestió dels recursos hídrics i control de les centrals hidroelèctriques de Susqueda i Pasteral, així com també dels òrgans de desguàs de la presa. L'actuació a Ripoll ha permès millorar la precisió per a cabals baixos i s'ha optimitzat el funcionament del sensor de nivell. L'ACA avança que durant aquest any es farà també una millora en la captació del pou sensor de mesura d'avingudes per maximitzar la qualitat de la dada i minimitzar els manteniments estructurals. Pel que fa a Vilanova de Sau, s'ha optimitzat el funcionament del pou de mesura i, properament, s'hi farà una millora a l'entrada per minimitzar la possible acumulació de sediments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona