Medi ambient

Els ‘drones' vigilaran la regeneració dels boscos lleidatans cremats

Amb les aeronaus es poden prendre imatges detallades de la massa forestal del país

Permet identificar espècies i el pla ja s'ha aplicat a l'estany d'Ivars

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) ha començat a utilitzar drones per fer investigacions en el camp de l'ecologia, com, per exemple, veure com es regenera la vegetació afectada per incendis com ara les àrees cremades anys enrere a les comarques de Lleida i del Pirineu. Així, doncs, a través d'imatges recollides mitjançant els drones els investigadors han pogut identificar i analitzar espècies concretes i fins i tot han pogut fer mapes de vegetació molt ben detallats.

“Treballar amb drones per investigar donarà un impuls a la ciència catalana en el camp ambiental, ampliarà les seves possibilitats tecnològiques i promourà aquesta tecnologia en les recerques dels nostres opinadors”, va destacar Denis Boglio, el director del CTCF, segons unes declaracions que recull l'Agència Catalana de Noticies (ACN). Lluís Brotons, investigador del CSIC, va dir que aquestes naus “tenen un enorme potencial en camps com l'ecologia forestal i la biologia de la conservació”.

Aquest 2015, amb la col·laboració de l'administració, també s'ha investigat amb drones al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà i al Consorci de l'Estany d'Ivars. En aquest cas, s'ha fet un seguiment per veure com espècies aquàtiques nidifiquen en canyissars de difícil accés.

LA FRASE

Treballar amb ‘drones' per investigar donarà un impuls a la ciència catalana en el camp ambiental
Denis Boglio
Denis Boglio, el director de CTCF

Denuncien l'obra d'una pista a Cabó

L'organització ecologista Ipcena va denunciar ahir que s'està construint una pista forestal a la Solana de Cabó que està danyant un camí de ferradura que va ser declarat per l'Ajuntament d'aquest municipi com un bé cultural d'interès local (BCIL).

Assegura que aquesta nova pista, que tindrà sis quilòmetres de llarg, afecta irreversiblement al camí tradicional. El secretari general d'Ipcena, Joan Vázquez, al·lega que les condicions amb les quals s'està fent el camí són totalment “il·legals” i que ni tan sols “ha sortit informació pública ni s'ha fet concurs d'adjudicació, tot i que supera els 90.000 euros de pressupost”, segons unes declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). La pista s'ha d'utilitzar en cas d'incendi, però Vàzquez afirma que “les condicions del camí no deixaran passar els camions de bombers”.

Per la seva part, l'alcalde de Cabó, Josep Marquès, argumenta que la pista es va promoure a través de l'Associació Comunal de Boscos i Terrenys de la Vall de Cabó i té el suport dels caçadors i veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona