Medi ambient

Detecten un increment del furtivisme en pesca

Els Agents Rurals de l'àrea regional de Lleida van dur a terme un operatiu especial de control de la pesca furtiva durant la primera setmana del mes de setembre, donant resposta a les reiterades queixes de les societats de pescadors, que alertaven d'un increment del furtivisme en rius, estanys i pantans de regadiu de les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell. En concret, en aquest operatiu, els Agents Rurals van posar quinze denúncies, la majoria a persones que provenien de fora de Catalunya.

Bona part de les denúncies van ser per pescar sense la preceptiva llicència de pesca recreativa, també van posar-ne dues per pescar en una escala de peixos en la zona truitera d'Alfarràs i altres pel sacrifici de carpes (espècie no sacrificable a excepció de l'estany d'Ivars i Vila-sana) i per pescar amb peixos esquer prohibits. La més curiosa va ser per pescar amb una perxa equipada amb un arpó a la punta per capturar carpes, al riu Segre, al terme municipal de Lleida.

El cos continuarà amb l'operatiu fins a la primera setmana d'octubre, que és quan comença el declivi de la pesca recreativa de peix.

Les denúncies comportaran els corresponents expedients administratius sancionadors per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb sancions que poden anar des dels 100 als 600 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.