El PNIN de Poblet i el Centre Tecnològic Forestal estudien la producció i diversitat de bolets al bosc

Les tasques dissenyades pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i que realitza en col·laboració del PNIN de Poblet i de l'àrea del Medi Natural dels serveis territorials a Tarragona del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i les actuacions que es realitzen en una tretzena d'àrees delimitades, permetran establir quina gestió forestal és la més adequada per a la producció i la diversitat de bolets en aquests boscos. Segons el director del PNIN de Poblet, Joan Llagostera «s'ha de fer el comparatiu a fora de les parcel·les amb les zones a on s'han fet les variacions, per veure si realment afavoreix; si es millora respecte al bosc». En una primera fase de l'estudi que es va iniciar a principi d'any, es van marcar una tretzena de parcel·les per mirar la diversitat i la producció de bolets que donaven. En la segona fase, els treballadors del PNIN han realitzat tasques silvícoles de reducció d'arbres per millorar la producció.

Els efectes de les actuacions sobre les produccions i la diversitat de bolets s'estudiarà a través dels mostrejos setmanals que es realitzaran durant la campanya micològica. Cada àrea d'actuació es tancarà per evitar que els boletaires recullin bolets.

La vall de Poblet, que es caracteritza per la seva diversitat de sòl, explicava Llagostera, «és dels llocs de la demarcació juntament amb els Ports de Tortosa, a on hi ha més varietat de bolets». Paral·lelament el PNIN col·labora amb altres estudis sobre la diversitat d'espècies de ratpenats i també sobre el control de la rebrotada dels arbres per mitjà de la pastura extensiva.

D'altra banda, el proper 9 de novembre el PNIN de Poblet preveu un acte protocol·lari al Palau de l'Abat del monestir de Poblet amb motiu del vint-i-cinquè aniversari.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona