Medi ambient

Neteja del bosc cremat a la Sentiu de Sió fa dos estius

El Departament d'Agricultura ha començat els treballs de neteja de la vegetació cremada en l'incendi forestal de la Sentiu de Sió (Noguera) del 21 de juny del 2014. El foc, que va ser causat per una recol·lectora mentre feia treballs agrícoles i que va cremar en total 122,9 hectàrees (19,05 de forestals i 103,85 d'agrícoles), es va originar a Bellcaire d'Urgell i també va afectar la Sentiu de Sió, on es va cremar més superfície (10,67 hectàrees forestals i 87,25 d'agrícoles).

La totalitat de la fusta cremada es triturarà i s'aprofitarà per fer biomassa i deixar la zona lliure de restes forestals. Els treballs, amb una durada prevista d'un mes, s'efectuen fora de l'època d'alt risc d'incendi i prèviament a la sembra dels camps de cereal per no malmetre els sembrats en l'accés a la forest. Els treballs consisteixen en la retirada dels arbres cremats i l'aclarida selectiva sobre les classes de diàmetre inferior en la repoblació que no va ser afectada per l'incendi. Aquesta aclarida consistirà a rebaixar dels 1.300 peus actuals a 750 peus per hectàrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.