Medi ambient

Els óssos hivernen més tard pel poc fred

L'equip de seguiment dels óssos bruns al Pirineu ha pogut enregistrar aquests dies imatges d'una femella amb tres cadells nascuts l'any 2015. Les gravacions, fetes els dies 8, 11 i 12 de gener al terme municipal de Lladorre, mostren la femella, coneguda com a Caramellita, que ja va ser observada i enregistrada el maig del 2014. En aquesta època de l'any tota la família hauria d'estar hivernant dins d'una cova, a l'entorn del Parc Natural de l'Alt Pirineu, però segurament les bones temperatures i la poca quantitat de neu caiguda han fet retardar la hibernació. En els vídeos s'observa com els quatre óssos remenen el terra per buscar glans.

Com que la hibernació dels óssos no és total, com passa amb altres mamífers, és possible que l'hagin començada però que, a causa d'unes condicions meteorològiques favorables a la disponibilitat d'aliment, s'hagin despertat i sortit per menjar i caminar. Quan comencin les nevades definitives tornaran a reprendre la hibernació.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, en col·laboració amb la fundació Acciónatura, ha cedit dos cadells de gos de protecció de ramats a ramaders del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Els gossos de protecció de ramats són els animals que històricament s'han utilitzat per evitar atacs de depredadors com l'ós bru i la guineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona