Medi ambient

Menys residus per la crisi a la Conca

La reducció del consum modera l'augment de producció d'escombraries

Per contra, creix l'hàbit de la separació

La reducció del consum de productes per la crisi econòmica ha moderat la generació de residus a la Conca de Barberà. Aquesta és la conclusió que es desprèn de l'informe presentat pel Consell d'Administració de l'Organisme de Gestió i Control del Servei de Residus Municipals.

Així, durant el 2015 s'han recollit 10.385,8 tones de residus municipals a la Conca procedents de la recollida selectiva, dels quals 2.267,9 tones són procedents de les deixalleries. Si es compara aquesta xifra amb la dels quilos recollits en el decurs del 2014, s'observa que hi ha hagut un decrement de -0,02%. Una altra dada positiva és que les deixalleries creixen un 6% en gestió de residus i en més de 2.000 usuaris en la totalitat de les set que hi ha a la comarca.

Els municipis que realitzen una major recollida selectiva són Les Piles, amb un 58,33% de percentatge de recollida selectiva, seguida de Pira i Rocafort de Queralt. Aquests poblacions encapçalen la llista dels 22 municipis inclosos en la recollida comarcal, i que fan que la gestió que es realitza en cadascun d'ells situï la Conca com una de les comarques que millor recupera els seus residus.

En termes generals, s'observa una davallada important pel que fa a la resta de matèria orgànica i en el paper comercial que ve provocada pels moments desfavorables que econòmicament s'estan vivint. Aquesta va lligada a una reducció del consum de productes.

Per contra, la tendència de la població a recollir selectivament les seves escombraries s'ha consolidat, ja que de tots els que es generen, gairebé la meitat es recuperen selectivament. En concret, aquesta xifra representa fins a un 49,22% de recuperació de residus. Això ha suposat una reducció significativa dels que van a parar a l'abocador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona