Propostes dels infants per a l'Olot que imaginen i volen
Els alumnes de cinquè i sisè de totes les escoles de la ciutat constituïts en consell d'infants duen al ple les seves peticions
La majoria fan referència al medi ambient, el reciclatge i la mobilitat
Els integrants del consell d'infants d'Olot –alumnes de cinquè i sisè de primària de totes les escoles– reclamaran al ple de l'Ajuntament que es posi en marxa un servei de lloguer de bicicletes i que es fomenti l'ús d'aquest vehicle que veuen com un element important per a la reducció de la contaminació i per fer salut. De fet, aposten per una mobilitat amb aquest mitjà de transport i d'altres com ara la bicicleta elèctrica –proposen que se'n lloguin–, el patinet, el monopatí i que s'adaptin els espais públics per fer compatible el seu ús i el respecte als vianants. A més, volen més aparcaments vigilats per a bicicletes.
En relació amb la mobilitat neta, els alumnes han proposat allargar la xarxa de carrils bici de la ciutat i interconnectar-los entre Girona i Sant Joan de les Abadesses. I van més enllà, ja que reclamen que els camins fluvials de la ciutat estiguin més nets i més ben senyalitzats. Aquestes xarxes han de ser, segons ells, fonamentals per promoure una mobilitat més neta i saludable. Per això, també aposten per millorar el transport públic abaratint el bitllet i, ja en un àmbit més global, volen protocols anticontaminació.
Quant al paisatge, els alumnes proposen que es millori el manteniment dels volcans i dels espais protegits, que es delimitin zones fluvials protegides, que es protegeixi la fauna, que es millori la prevenció d'incendis, que hi hagi rutes pedagògiques per l'entorn de la ciutat i que es netegi el bosc per donar feina a persones a l'atur.
El vent
El consell d'infants fa una crida als polítics olotins perquè apostin per l'energia eòlica. Proposen la instal·lació d'aerogeneradors i, si tècnicament i per la climatologia no és possible, demanen que se n'instal·lin a l'Alt Empordà i que l'Ajuntament d'Olot ajudi a pagar-los a canvi d'energia. També proposen la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis públics.
Hi ha propostes més domèstiques, com ara millorar el reciclatge als patis escolars instal·lant-hi contenidors de fraccions i, per fomentar el reciclatge entre la ciutadania, reclamen la rebaixa del rebut de les deixalles per als qui fan el que toca. Remarquen la importància de l'estalvi energètic i proposen que es domotitzi la il·luminació pública, i que es busqui un consens amb les indústries per a la reducció d'emissions contaminants. Finalment, demanen que es duguin a terme polítiques actives per evitar l'abandonament dels animals, que hi hagi unes instal·lacions adequades per atendre animals ferits o abandonats i facilitar-ne l'adopció a preus raonables.