Medi ambient

municipal

Borredà fa millores al camí del Gorg del Salt

La brigada municipal hi ha posat troncs per evitar accidents i per potenciar l'indret com a atractiu turístic

Borredà ha millorat l'accés al Gorg del Salt, l'atractiu natural i paisatgístic més característic del municipi. El tram final del camí, a tocar del gorg, era molt complicat i perillós a causa d'una esllavissada de roques que hi va haver fa cinc anys i que va tapar part de l'accés.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit instal·lar-hi troncs per facilitar l'accés. La brigada d'obres municipal s'ha encarregat de les obres i ha utilitzat el material que el consistori guarda al seu magatzem per actuacions puntuals. Per això, segons l'alcalde, Joan Roma, “és complicat determinar el cost total de l'actuació”.

És la tercera vegada en tres anys que l'Ajuntament de Borredà aplica alguna millora al camí. Primer es va senyalitzar el camí de baixada i es va adequar el primer tram. Més tard, es van arreglar diversos passos pel damunt de roques. I ara, finalment, s'ha actuat en el darrer tram abans d'arribar al gorg.

El Gorg del Salt està situat a la carretera C-26, de Berga a Ripoll, a uns 200 metres de la cruïlla que porta a Sant Jaume de Frontanyà. Tot i que l'església romànica de Sant Sadurní de Rotgers es considera l'espai més important del municipi, el Gorg del Salt és l'indret més visitat i freqüentat pels turistes durant tot l'any, però sobretot a l'estiu, quan es converteix en un lloc habitual de bany.

L'objectiu és satisfer els visitants

Joan Roma s'ha mostrat convençut que les obres al camí d'accés al Gorg del Salt serviran per guanyar visitants. L'alcalde de Borredà ha explicat que “vam decidir fer una sèrie d'actuacions en aquest camí perquè entenem que és un dels principals atractius del poble i un lloc emblemàtic”. A més, la mesura està emmarcada dins un seguit de projectes destinats a potenciar l'atractiu turístic del poble. De fet, en aquest sentit, l'any passat Borredà va restaurar el pont de Sant Joan, gràcies al finançament de 30.000 euros de la Diputació de Barcelona. D'altra banda, Joan Roma ha anunciat que el consistori té previst realitzar altres obres per tal de continuar potenciant el turisme al poble. Concretament, recuperarà diverses fonts antigues i malmeses, situades prop del nucli urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona