Medi ambient

medi ambient

caça

Caçador furtiu amb llaços i armes il·legals

Els Agents Rurals han dut a terme una operació especial de lluita contra les pràctiques furtives a la zona de caça controlada de Sort, Soriguera, Rialp i Tornafort, al Pallars Sobirà, que ha permès sorprendre un home utilitzant presumptament una gran quantitat d'arts de caça il·legals, concretament llaços no selectius per a la captura de fauna. En l'escorcoll posterior al magatzem que freqüentava el presumpte infractor, es van localitzar dues armes d'aire comprimit i quatre armes de foc sense cap tipus de documentació, dues de les quals carregades i preparades per disparar. Una és un rifle màuser com els que es van utilitzar en la Guerra Civil, que en el moment de la inspecció estava carregat amb cinc bales, duia una mira telescòpica i funcionava perfectament. També es van trobar més paranys prohibits, cartutxos d'explosius i munició, i carregadors de bales prohibits, a més de diversos caps de cabirol.

Els Agents Rurals recorden que els llaços no selectius són un mètode per matar animals que es col·loca en zones de pas habitual de fauna amb l'objectiu que hi quedi atrapada, generalment pel coll, i mori en pocs minuts per asfíxia. No discrimina els animals que moren, ja que
hi poden quedar atrapats tant animals salvatges com domèstics i fins i tot espècies altament protegides. La seva tinença pot comportar penes de fins a dos anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona