Medi ambient

medi ambient

abocament il·legal

Llencen 600 pneumàtics de manera il·legal a Sant Pere

L'Ajuntament va tenir coneixement de l'abocador, situat en un torrent de la finca de Purgarony, fa un mes i mig

S'ha convocat els veïns de la població l'11 de juny per poder fer la neteja del terreny

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i els Agents Rurals han estat treballant en secret l'últim mes i mig per descobrir l'autor o els autors de l'abocament il·legal de més de 600 pneumàtics en un torrent de la finca de Purgarony, dins el terme municipal de Sant Pere. L'avís de l'abocament el va donar a l'Ajuntament un veí del poble, tot i que l'alcalde, Jordi Fàbrega, explica que ell mateix també va detectar en persona la infracció anant a collir bolets per la zona amb els seus fills.

En aquells terrenys no és la primera vegada que s'hi llencen pneumàtics. “En un any hi ha hagut cinc abocaments, però sempre eren més petits, de 20 o 30 pneumàtics”, comentava ahir a la tarda Fàbrega. Aquest cop la quantitat ha estat molt superior, segurament feta en diferents dies, la qual cosa representa un impacte mediambiental major i un cost econòmic per retirar-los més gran. L'alcalde calcula que treure'ls tots i portar-los a la deixalleria en camions suposaria per a les arques municipals entre 3.000 i 4.000 euros. En aquest sentit, Fàbrega recorda que, tot i no ser responsabilitat de l'Ajuntament, perquè es tracta d'una finca privada, el problema recau a sobre seu i no tenen “cap ajuda de cap administració supramunicipal”. L'alcalde explica que aquests abocaments tenen veïns i representants polítics “preocupadíssims”, motiu pel qual fan “una crida a la Generalitat perquè no se'n desentengui”.

Com que amb la brigada municipal la retirada dels pneumàtics seria molt lenta, l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló ha fet per a l'11 de juny al matí una crida a la col·laboració de tots els veïns del municipi o d'altres poblacions que voluntàriament vulguin participar en la neteja de la zona, als quals se servirà un esmorzar popular. “És un entorn molt maco que s'ha de preservar i no hi podem deixar els pneumàtics, sobretot ara que ve l'estiu i si hi queda aigua a dins el mosquit tigre pot criar-hi”, argumentava Fàbrega.

Durant les últimes setmanes, tant l'Ajuntament com els Agents Rurals han dut amb discreció les seves investigacions per trobar el responsable, però fins ara el resultat ha estat del tot infructuós. Per això s'ha decidit fer-ho públic i procedir a retirar els pneumàtics. Amb tot, es demana que si algú detecta alguna acció sospitosa ho comuniqui de seguida als mossos, als Agents Rurals o a l'Ajuntament.

LA XIFRA

5
abocaments
il·legals de pneumàtics s'han produït en un any en aquesta mateixa zona de Sant Pere de Torelló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona