Medi ambient

Municipal

Clam social per recuperar els pous de Torelló

Les entitats ecologistes demanen un pla per a la seva descontaminació

La plataforma Volem l'Aigua Neta, Clara i Nostra i el Grup de Defensa del Ter (GDT) reclamen a l'Ajuntament de Torelló un pla d'actuació per recuperar els pous municipals contaminats per percloroetilè arran del cas Covit (pendent de recursos interposats al Tribunal Suprem). “No volem que els pous quedin abandonats ni clausurats perquè, si és així, no es netejaran mai més”, va dir ahir Jordi Terricabras, membre de la plataforma. “La situació actual de mirar cap a un altre cantó és inacceptable”, hi va afegir Sergi Solà, membre de la mateixa entitat i del GDT. “Volem que, un cop s'aclareixin les responsabilitats, els diners de les multes es destinin a recuperar aquests pous, que suposaven el 60% d'aprovisionament d'aigua a Torelló.”

Per a les entitats ecologistes és important que s'hi impliqui l'Ajuntament –“amb un pla o visió a anys de vista”, segons Jordi Casanovas, de la plataforma–, l'Agència Catalana de l'Aigua i els veïns. Aquests també han de tenir molt a dir en la possible remunicipalització del servei de l'aigua, ja que la concessió a Sorea s'acabarà el 2018. Les entitats, partidàries d'una gestió directa, volen “obrir portes i finestres en el debat” i reclamen que, abans de prendre una decisió, s'estudiïn totes les opcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia