Infraestructures i serveis

Milloren l'accés a les carboneres i la sala del vapor de la Burés

Els treballs són l'inici de l'ampliació de l'espai visitable a l'antiga fàbrica tèxtil

La reforma de les calderes, aviat

L'Ajuntament d'Anglès ha completat les obres de la primera fase d'ampliació de l'espai visitable a l'entorn de la màquina de vapor de l'antiga fàbrica de la Burés, bé cultural d'interès nacional (BCIN) des del 2010. Els treballs, valorats en 42.116,21 euros, han permès millorar l'accés a les carboneres i reforçar l'escala que condueix fins a la sala del vapor.

Els treballs, acabats fa uns dies, han consistit a foradar una part del pati exterior, just sota les escales que condueixen a la sala del vapor. Aquestes escales permetran –abans de l'estiu i quan es foradin les parets del soterrani– accedir a les dues carboneres on s'emmagatzemava el carbó que permetia fer funcionar el vapor i les màquines teixidores. A més, s'ha construït una barana per protegir d'un canal d'aigua. S'ha disposat d'una subvenció de la Diputació de Girona de 20.000 euros.

Abans de final d'any

L'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset (CiU), avança que abans de final d'any executaran la resta de les millores (dues fases més). En la segona, que costarà uns 40.000 euros, es netejaran les carboneres, on hi ha filtracions d'aigua, i les portelles de les calderes, que estan oxidades. El doble espai de calderes fa 23 m². En la tercera fase s'adequaran els tallers i el magatzem annex al vapor. Tret de dies puntuals, a la Burés hi ha visites concertades per a grups.

LA XIFRA

42.116
euros costen els treballs de la primera fase de l'entorn de la màquina de vapor de la Burés d'Anglès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia