Alumnes de primària coneixen com es fa la collita d'olives i l'elaboració d'oli a Picamoixons
Aquesta activitat adreçada a escolars que cursen des de primer fins a quart de primària ha permès als infants conèixer directament el procés de collita de les olives i l'elaboració de l'oli al trull de Picamoixons. En les darreres tres setmanes han participat en aquestes sessions uns quatre-cents alumnes de municipis com ara Reus, Creixell i Torredembarra, que han pogut tenir tots els detalls d'un cultiu tan antic com mediterrani.
Les jornades començaven a primera hora del matí quan els alumnes es dedicaven a observar les oliveres i la resta d'arbres de conreu de secà. A la zona on es recollien les olives, els infants van tenir l'oportunitat d'observar des de primera línia els diferents sistemes –manual i mecànic– de recollir olives i, fins i tot, de recollir-ne unes quantes.
Després de dinar al centre cívic, cada grup de participants procedia a posar unes quantes olives en sal per prendre cap a l'escola i així poder tastar-les d'aquí a uns quants mesos. Mentrestant, altres grups van dur a terme visites al trull d'oli amb un molí amb dues pedres còniques i on es realitzava el premsat de les olives mitjançant premses hidràuliques amb cofins. El resultat d'aquesta operació –l'oli– el van poder degustar al moment.