Urbanisme

Serinyà posa ordre a l’entorn del riu per aprofitar el seu potencial

Un pla especial preveu regular les tanques dels horts i condicionar uns camins laterals com a passeig per fer a peu o en bicicleta

L’Ajuntament de Serinyà ha elaborat un pla especial urbanístic per als marges del riu Serinyadell, en el tram comprès entre el parc de les coves prehistòriques i el centre del nucli de població, aproximadament a l’altura de l’ajuntament. Es tracta d’una àrea sensible des del punt de vista ambiental i paisatgístic. El document, que s’ha tramitat a la Generalitat per aconseguir el vistiplau necessari abans de la seva aprovació, és fruit de la redacció del pla general, aprovat fa dos anys. “Com que volíem concretar aspectes molt específics d’aquella zona, vam decidir fer un pla especial”, explica l’alcalde, Josep Antoni Ramon.

El pla mira de posar ordre a les activitats que ja s’hi fan, i que es redueixen a l’horticultura i a servir d’espai de lleure o de comunicació entre el poble i la zona de les coves. Pel que fa als horts, es regula el tipus de tanques i edificacions auxiliars (cabanes per a les eines) que s’hi poden instal·lar. Quant a la seva funció de lleure, es preveu el condicionament del camí actual perquè adopti més un aspecte de passeig, fent que el ferm i l’amplada siguin regulars, per millorar l’accessibilitat i permetre d’aquesta manera que s’hi pugui circular també en bicicleta. Així mateix, en el planejament s’hi assenyala l’obertura d’un altre vial, a l’altre costat del riu, així com una petita desviació de la llera.

D’altra banda, el fet de disposar d’un pla especial és indispensable perquè l’Ajuntament pugui expropiar terrenys, una acció que caldrà fer quan s’executin les obres esmentades. De calendari, però, encara no n’hi ha, ja que la intenció del consistori és anar fent cadascuna de les intervencions de mica en mica.

Els ponts

El pla especial no inclou les estructures que travessen el Serinyadell, consistents en tres ponts i unes quantes passeres. No obstant això, l’Ajuntament no renuncia al projecte (aprovat el 2008) de reforma del pont del rentador, sovint inutilitzat per l’aigua del riu quan plou molt. Inicialment es preveia finançar-lo amb recursos del Pla d’Obres i Serveis, però el projecte no va ser seleccionat.

LA FRASE

No ho executarem de seguida, sinó que ho anirem fent de mica en mica
Josep Antoni Ramon
ALCALDE DE SERINYÀ

LA XIFRA

400
metres
aproximadament és la llargada del tram del Serinyadell inclòs en el pla especial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia