Infraestructures i serveis

municipal

participació ciutadana

Bellvís vol enderrocar l'espai de les Monges

Mig centenar de veïns ho van decidir diumenge en una consulta popular

Prop d'un 30% dels veïns de Bellvís han participat en la primera consulta popular que s'ha fet al municipi per decidir el futur de l'edifici de l'antic convent de les Monges. De les 1.929 persones cridades a les urnes, van exercir el dret a vot un total de 562, 120 de les quals ho havien fet de manera anticipada i la resta, aquest diumenge.

Els votants –hi tenien dret les persones de 16 anys o més empadronades a la localitat– van haver de respondre sí o no a la pregunta: “Esteu d'acord amb la proposta de renovació i adequació de l'espai de les Monges com a espai lúdic popular sense l'edifici?”

La proposta del consistori de la localitat del Pla d'Urgell, que preveu enderrocar l'edifici i adequar l'espai com a zona de lleure, ha rebut el suport de 518 persones i 38 hi han votat en contra. El resultat serà vinculant, ja que s'ha superat el mínim d'un 25% de participació que s'havia establert.

L'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, va explicar que des del consistori estan molt satisfets per haver pogut tirar endavant la consulta popular, que va qualificar d'històrica. A més, va manifestar: “Creiem que la democràcia participativa és aquella a què hem d'aspirar.” I hi va afegir que la intenció és que “quan hi hagi assumptes importants, com ho és el de l'antic convent de les Monges, puguin ser els ciutadans els que decideixin”.

Aquest procés de participació ciutadana encara continuarà, ja que es donarà la possibilitat als veïns de decidir quins usos ha de tenir el nou espai. L'alcalde va explicar que el següent pas serà constituir una comissió que servirà per definir el projecte. De moment, l'Ajuntament ha rebut set propostes per convertir-lo en una zona infantil, verda o esportiva.

Talarn també va destacar la importància que tindrà per al municipi el nou espai que, va dir, “ajudarà a dinamitzar una zona del poble que és molt gran i que queda una mica descentralitzada respecte al centre històric”.

El pressupost per enderrocar l'edifici i adequar la parcel·la als nous usos és d'uns 120.000 euros; en canvi, si hagués guanyat l'opció de mantenir-lo, la inversió hauria estat de fins a cinc vegades més. La intenció és començar les obres a partir de l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona