Infraestructures

El Tren dels Llacs tanca la temporada amb una ocupació del 99%

Un total de 6.310 persones han utilitzat aquest servei turístic, una xifra pràcticament similar a la que es va registrar l'any passat

El Tren dels Llacs tancarà la temporada dissabte que ve amb una ocupació del 99%, segons dades que ha facilitat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El servei ha registrat 6.310 usuaris, amb la qual cosa s'han mantingut les xifres de l'any anterior, amb un increment insignificant del 0,1%. A més, aquest any ha destacat la posada en circulació de les noves unitats del servei convencional de la línia Lleida-la Pobla, que ha permès que el servei turístic del Tren dels Llacs no s'hagi interromput en tres caps de setmana entre els mesos de juliol i agost. En altres ocasions, quan el tren de la Pobla encara no disposava dels nous combois, les circulacions del Tren dels Llacs se suspenien per evitar les altes temperatures, ja que el tren històric que fa el trajecte no disposa d'aire condicionat.

El Tren dels Llacs va néixer l'any 2009 fruit d'una iniciativa conjunta de FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l'aleshores Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels municipis de la línia, per convertir-lo en un referent per a la dinamització econòmica del territori.

FGC també ha fet un balanç positiu de la temporada d'estiu a l'estació de Port Ainé, que ha atret 2.637 visitants, un 12,5% menys que la temporada anterior. Això es deu al fet que aquest any l'obertura ha estat només durant els mesos de juliol i agost, a diferència de l'any passat, que va obrir des del maig fins al setembre.

Entre les diverses activitats que els visitants han pogut fer, destaquen el Parc Lúdic i d'Aventura, els itineraris de BTT i bicicleta de carretera i l'itinerari de la Corona del Pallars. L'Hotel Port Ainé 2000 ha registrat una ocupació mitjana de prop del 80% durant els mesos de juliol i agost.

Temporada d'hivern

Un cop finalitzada la temporada d'estiu, les estacions d'esquí del Grup FGC ja estan enllestint els últims detalls de cara a la temporada d'hivern 2016/17. En aquest sentit, l'estació d'Espot ha renovat la terrassa de la cota 2000. La presentació de la nova temporada d'hivern serà el proper 3 de novembre a Barcelona.

Orientat al turisme familiar

El Tren dels Llacs, un recorregut paisatgístic entre Lleida i la Pobla de Segur orientat al turisme familiar, va inaugurar el 2 d'abril la vuitena temporada, que s'allargarà fins dissabte que ve. L'atractiu principal són els espectaculars paisatges per on passa la línia, sobretot a la Noguera i el Pallars Jussà, on voreja els embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Sant Antoni i Cellers i travessa els congostos de Mont-rebei i Terradets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]