Infraestructures i serveis

Infraestructures

Revisaran el protocol d'obertura de la C-16

Els alcaldes del Bages en bloc aconsegueixen la revisió del text en una trobada amb Territori, Trànsit i Mossos

Volen que s'inclogui Monistrol i que la barrera s'aixequi “per defecte” quan hi ha accidents a la C-55 en hores punta

El govern revisarà el protocol d'aixecament de barreres de la C-16 en cas d'incidents a la C-55. Aquest és el compromís que els alcaldes del Bages van aconseguir ahir en la reunió amb el Departament de Territori, el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra, en una trobada que van motivar els mateixos batlles després dels últims accidents a la C-55: en un marge de deu dies hi va haver quatre grans embussos –el més greu va provocar cues de 15 quilòmetres– i el peatge de la C-16 no es va obrir. “És evident que el protocol no va funcionar”, va dir Agustí Comas, president del Consell Comarcal del Bages, a la sortida de la reunió.

Comas va detallar que van demanar més celeritat a l'hora d'obrir la barrera de la C-16 i “més sentit comú”. El protocol actual estableix que, un cop detectada la incidència a la C-55, és el responsable de torn dels Mossos d'Esquadra el que s'ha de desplaçar al lloc dels fets i, un cop allà, valorar la situació i decidir si dóna l'ordre de fer obrir el peatge. Per Comas, “és obvi que diumenge va cometre un error en decidir no fer-ho”. El president del Consell considera que “no es pot aixecar la barrera d'una manera immediata i unilateral, ja que calen altres patrulles que desviïn el trànsit i això pot tardar, però cal que el procés s'agilitzi i que quan hi hagi incidències en dies com ara els diumenges a la tarda, quan a la C-55 ja hi ha cues de per si, les barreres s'aixequin per defecte”.

Els alcaldes també van demanar que s'inclogui Monistrol de Montserrat (C-58) dins l'àrea d'afectació, que ara s'acaba a Castellbell i el Vilar, on hi ha el darrer enllaç a l'autopista en direcció sud: “No hi era perquè ja no hi ha accés a la C-16, però cal tenir en compte que els incidents d'allà afecten la C-58, però també la C-55 cap al nord.”

La Generalitat va recollir les queixes i ja va preveure ahir mateix la primera de les reunions per revisar el protocol: dijous vinent. En la d'ahir, per part del Bages hi van assistir, a banda de Comas, Ferran Estruch, president del Consell d'Alcaldes; Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Olga Sánchez, en representació del Consorci Viari, i altres batlles com ara Cristòfol Gimeno (Castellgalí), Joan Carles Batanés (Sant Fruitós de Bages) i Joan Miguel (Monistrol de Montserrat).

Millores a Manresa

En paral·lel a la trobada, el Departament de Territori va anunciar ahir la licitació d'una obra que millorarà els accessos de la C-55 –a la ronda de Manresa– per entrar i sortir de la ciutat per la carretera de Viladordis. Es faran dues rotondes, una per facilitar l'entrada a Manresa –a l'altura del camí dels Tovots– i l'altra per resoldre un encreuament que fins ara obligava a cedir el pas i a fer girs a l'esquerra per sortir en direcció nord. També es farà la calçada des de la segona rotonda fins al barri de Viladordis i s'hi adequarà una via verda que permetrà arribar-hi a peu o en bicicleta. Les obres tenen un valor de 2,3 milions d'euros i un termini d'execució de vuit mesos. S'iniciaran a principis del 2017.

LA FRASE

És obvi que els Mossos van errar quan diumenge no van aixecar barreres
Agustí Comas
president del consell comarcal del bages

Stop Accidents C-17 tallarà la via avui al migdia

g.f

La plataforma Stop Accidents C-17 tallarà avui la via en el punt quilomètric 40, just a l'altura de l'accés sud a la població d'Aiguafreda.

La protesta es fa per reclamar millores de seguretat, especialment al tram del Congost, on avui fa just un mes va morir una jove quan una pedra va caure sobre el seu vehicle. Precisament, aquests últims dies s'han començat a col·locar xarxes metàl·liques en aquest punt per evitar més despreniments.

La plataforma tenia previst fer una marxa lenta des d'Aiguafreda fins al punt on va passar l'accident, però per motius de seguretat i de gestió del trànsit –és l'inici d'un pont– es va acordar amb els Mossos tallar la C-17 en un lloc fix just després de l'entrada d'Aiguafreda, per on es desviaran els vehicles.

Tot i això, es preveu que el tall provoqui importants retencions. L'acte de reivindicació començarà a les 12 h i està previst que duri mitja hora. La concentració, però, començarà a les 10.30 h al parc de la carretera de Ribes, just on hi ha un punt d'informació del municipi. La plataforma Stop Accidents C-17 demana portar samarretes vermelles i que hi participi el màxim de gent possible per fer ben visible la seva reivindicació: inversions per tenir una carretera més segura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona