Infraestructures i serveis

municipal

consulta popular

Alpens decideix a què destinarà la fàbrica SATI

Els veïns escullen l'ús que volen donar a 5.852 m², ara de propietat municipal

Tindrà un ús turístic? Cultural? Educatiu? De promoció econòmica? Serà un espai lúdic i esportiu o bé estarà relacionat amb temes de joventut? Aquestes són algunes de les idees que van sorgir en la jornada participativa que diumenge passat es va fer a Alpens per decidir quina utilitat tindrà l'antiga fàbrica SATI, situada al número 3 del carrer de Dalt. L'urna que va servir per recollir les butlletes dels suggeriments estarà disponible a l'ajuntament fins al 16 de desembre. “Estem en la fase de recollida d'informació i reflexió per veure què es pot fer en un espai que ha de ser per als habitants d'Alpens”, comentava ahir a aquest mitjà Laia Sucarrats, regidora d'Innovació, Promoció i Educació d'Alpens. A partir del dia 16, “ a l'Ajuntament mirarem com continuem el procés participatiu”, va dir.

“És un projecte a llarg termini; volem fer les coses bé i a poc a poc”, va dir la regidora, que va destacar: “Ha de ser una cosa consensuada.” L'única cosa que de moment és clara és que l'Ajuntament s'ha reservat a l'antiga fàbrica un petit espai, “una part insignificant”, per a magatzem municipal (ara en un lloc de difícil accés en cotxe).

Compra per subhasta

La SATI, inactiva ja fa un parell d'anys, ocupa una superfície total de 5.852 m², dels quals 1.522 estan construïts, en una zona qualificada d'industrial. El valor cadastral de l'immoble és de 226.792 euros. Després d'un concurs de creditors, el 15 de juliol va començar la venda de la fàbrica mitjançant una subhasta en línia (sense possibilitat de negociació) per mitjà d'Aliquia, que va acabar el 28 de juliol. El preu de sortida era de 72.720 euros amb puges del 10%, motiu pel qual finalment es va acabar adjudicant a l'Ajuntament d'Alpens per gairebé 80.000 euros. A aquests diners calia sumar-hi les despeses de notaria i les comissions d'Aliquia, de manera que l'import total de la compra va ser de 86.543 euros. Per pagar-ho, l'Ajuntament ha demanat un crèdit a la Diputació de Barcelona a deu anys de 89.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia