Infraestructures i serveis

diputacions

infraestructures

Millores en la connexió de la vall del Ges

La Diputació farà una via per a vianants i bicicletes que unirà les tres poblacions

La Diputació de Barcelona, per mitjà del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, ha presentat el projecte per millorar les carreteres BV-5224 i BV-5228, que transcorren pels tres pobles de la vall del Ges, Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló, i els uneixen.

Les millores tindran un cost total de 2,8 milions d'euros i, un cop comencin, el període d'execució serà de 23 mesos. Entre les mesures que es duran a terme hi ha l'ampliació de la plataforma de la calçada per tal de poder construir una via al lateral destinat al pas de vianants i bicicletes. La voluntat és millorar la mobilitat entre les poblacions tant de vehicles com de persones. L'itinerari per a vianants cobrirà una distància de 2.430 metres i està previst que s'executi en diverses fases: la primera serà el tram de la Fontsanta a Sant Pere de Torelló; la segona, de Torelló a la cruïlla de Sant Vicenç de Torelló; la tercera, de la cruïlla de Sant Vicenç de Torelló fins a la nova variant de la C37, i la darrera fase anirà de la variant fins a la Fontsanta. La via per a persones i bicicletes tindrà una barrera de protecció per delimitar l'espai amb la resta de vehicles.

Pel que fa a les millores que afectaran el trànsit rodat, està previst que s'ampliï la calçada per aconseguir els paràmetres de secció adequats a la intensitat de cada tram, així com l'eliminació de dos revolts i la modificació de l'actual traçat. Finalment, es millorarà la cruïlla entre la BV-5224 i el carrer Progrés, a l'entrada de Torelló, amb la construcció d'una rotonda i la instal·lació de nou enllumenat i tanques de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona