Infraestructures i serveis

Municipal

Teià renovarà la xarxa de clavegueram de la riera

Serà la inversió estel·lar del pressupost pel 2017 i s'actuarà a la part central de la via

Es tracta d'una infraestructura malmesa que ocasiona problemes

Teià vol posar fil a l'agulla per solucionar els continus problemes de la xarxa de clavegueram de la riera, l'eix principal del municipi. Per això per aquest any s'ha previst la substitució d'aquesta infraestructura corresponent a la part central de la via, la que va de la rotonda del passeig del Castanyer fins al parc de Can Godó. En total s'actuarà al llarg d'un quilòmetre per canviar aquesta xarxa, la inversió estel·lar amb vista al pressupost per aquest exercici. Les obres tindran un cost previst de 600.000 euros i seran cofinançades entre la Diputació i l'Ajuntament. Segons l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), “aquest tram està molt malmès i sempre ocasiona moltes problemàtiques als habitatges d'aquest punt”. Bosch va recordar que aquesta infraestructura és originària dels anys setanta i que aquest tram del clavegueram “quasi sempre està col·lapsat”. L'alcalde es va mostrar esperançat de poder tenir enllestit el projecte executiu el primer trimestre d'enguany i de poder començar les obres el darrer trimestre.

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Yago Albert (CAT-ERC), va explicar que s'havia dissenyat el pressupost pel 2017 “amb prudència”. Albert també va comentar que una de les novetats serà l'externalització de part del servei de neteja viària.

Així, la neteja del centre del municipi es farà amb la contractació d'un servei especialitzat per mitjà d'una societat constituïda pel Consell Comarcal i l'empresa Ferrovial, alliberant d'aquestes tasques una plantilla de 21 treballadors, que es destinaran a reforçar altres zones residencials fora del nucli per atendre les demandes dels seus veïns. En xifres globals, el pressupost de Teià per a aquest exercici arriba fins a 7,3 milions d'euros.

LA XIFRA

7,3
milions
d'euros és el pressupost total de Teià per a aquest any. Una part es destinarà al clavegueram de la riera.

LA FRASE

Aquest tram de clavegueram està molt malmès i sempre ocasiona molts problemes
Andreu Bosch
Alcalde de Teià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia