Infraestructures i serveis

Municipal

Fontcoberta escalfarà amb biomassa la zona esportiva i l'escolar

L'Ajuntament preveu construir aquest any al veïnat de Melianta la caldera i la xarxa de distribució, amb un pressupost de 100.000 euros

L'Ajuntament de Fontcoberta ha inclòs en els pressupostos d'aquest any una partida de 100.000 euros per instal·lar una caldera de biomassa i construir una xarxa de calor a Melianta, per donar servei a l'escola, la biblioteca (situada al mateix edifici), la llar d'infants i el pavelló poliesportiu. La xarxa es deixarà a punt per connectar-se als vestidors del camp de futbol i la piscina pública, quan, a mitjà termini, es construeixin aquests altres equipaments.

La caldera estarà ubicada a la plaça dels Països Catalans, a tocar de tots els edificis que se'n beneficiaran. “La ubicació és important. Tenim l'avantatge que la xarxa d'abastament no ha de ser gaire extensa, perquè els equipaments a què donarà servei estaran tots molt a la vora de la caldera”, ha manifestat l'alcalde, Joan Estarriola.

El Clot de Melianta

Els pressupostos del 2017 de Fontcoberta pugen a uns 1,3 milions d'euros, una xifra un 21% superior a la de l'any passat. De l'increment es beneficien les inversions, que passen de 140.000 euros a 350.000 euros. A banda de l'esmentada partida per a la caldera de biomassa, destaca la corresponent a la segona fase de la millora del talús al Clot de Melianta. Està pressuposada en 75.000 euros i l'Ajuntament disposa de subvencions per a prop del 80% d'aquest import.

Les obres consistiran a aixecar un mur de contenció per evitar que el terreny cedeixi i en surtin malparades les cases que hi ha situades a la vora. En la primera fase de les obres es va netejar el talús.

LES XIFRES

1,3
milions
d'euros és el pressupost de Fontcoberta per al 2017, un 21 % més que l'anterior.
140.000
euros
és el pressupost de l'arranjament de la carretera vella cap al nucli de Fontcoberta des de Melianta.

La carretera vella de Fontcoberta

Com que el veïnat de Melianta ja disposa d'un vial que fa de variant, la carretera que mena al nucli de Fontcoberta i que travessa el barri ha anat adoptant el paper de carrer intern. El consistori vol adequar-lo per a aquesta nova funció, a base de, per exemple, posar-hi elements de seguretat del trànsit. La intervenció està valorada en 140.000 euros i, segons l'alcalde, és probable que s'executi en dos exercicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia