Infraestructures i serveis

Municipal

Sant Quirze urbanitzarà l'antiga C-17 dins el poble

La Generalitat, propietària de la via, ha de donar el permís però la intenció és començar les obres aquest any

La fase inicial es farà amb 300.000 euros

Amb el desdoblament de la C-17 i el desviament del trànsit per fora de Sant Quirze de Besora, la rambla Concepció (C-17z) ha de tornar a donar prioritat als vianants. Així ho creu l'Ajuntament, que ja té tot el projecte d'urbanització redactat. La primera fase es vol posar a licitació cap a l'estiu amb la idea d'executar-la aquest mateix any, i l'únic que falta per poder fer les obres és que la direcció general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, propietària de la via, acabi de donar tots els permisos necessaris.

“El 2003 es va signar un conveni amb la Generalitat que establia que, quan es fes la C-17, s'encarregaria d'arreglar la rambla Concepció, però el conveni no s'ha dut mai a terme”, explica Maria Rosa Vestit, alcaldessa de Sant Quirze de Besora. “El que els demanem no són tant els diners com que no ens hi posin impediments”, hi afegeix. El finançament de la primera fase –uns 100 metres, del restaurant La Cugulera a la cruïlla del semàfor– quedaria resolt amb l'aportació de 300.00 euros de les Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona, tot i que el pressupost total per condicionar tota la via –uns 300 metres– és de vora un milió d'euros. “Fa tants anys que no s'hi inverteix que s'han de fer serveis nous, és més car el que no es veurà que el que es veurà”, explica Vestit. Precisament, “per no deixar l'obra empantanegada, el projecte està dividit en fases, que s'aniran fent segons el finançament”.

Amb una passarel·la

La primera fase d'obres consistirà a fer una passarel·la de 2 metres d'amplada que enllaci el pàrquing que hi ha a l'entrada del poble, i que es mantindrà igual, amb la plaça Bisaura. També es faran voreres de 4,30 m per un cantó i de 2,30 m per l'altre i s'hi plantaran arbres. Tot amb l'objectiu de fer-ho més amable als vianants, perquè “quan arribes a Sant Quirze pot fer la sensació que és un municipi sense gaire vida, i no és així, perquè hi ha tot tipus de comerços”, diu l'alcaldessa. Entre els habitants del poble, segons ella, l'obra desperta força incredulitat: “Fa tants anys que ho demanem que els veïns no s'ho acaben de creure.”

LA XIFRA

100
metres
és la distància que, aproximadament, cobriria la primera fase del projecte d'urbanització de la C-17z.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona