Infraestructures i serveis

Municipal

Milloren l'entrada de Sant Boi, d'alt valor paisatgístic

S'arreglarà un tram de 650 m de la carretera BV-4608 per fer-la més ampla i segura

Les obres començaran a la tardor i preveuen talar plataners d'una banda, tot i que s'hi plantarà arbrat nou

“La vista de l'entrada del poble, que era molt maca i d'alt valor paisatgístic, la perdrem, però guanyarem molt en seguretat i també un espai lúdic.” Així valora l'alcalde de Sant Boi, Josep M. Masramon, el projecte de millora de la carretera BV-4608 que la Diputació de Barcelona ha presentat als veïns d'aquest municipi i als de Sant Agustí de Lluçanès. Les obres preveuen ampliar la calçada actual amb la construcció d'una plataforma de 7 metres d'amplada (se'n guanyen 2) i fer un itinerari per a vianants i bicicletes de 550 metres de longitud en un dels marges.

L'actuació suposarà talar uns quants plataners de la banda dreta (en direcció nord) de la carretera, però es replantaran 40 arbres autòctons, segurament alzines. Els de l'altre cantó es deixaran tal com estan ara. “Sempre és dolorós talar arbres, però la solució és fantàstica”, diu Masramon. Josep Pujol, alcalde de Sant Agustí de Lluçanès –municipi on pertany el 95% de l'actuació–, és clar pel que fa a la tala d'arbres: “Jo els talaria tots i en posaria d'autòctons i més petits, els que hi ha ara en aquesta carretera són un perill i algun fins i tot pot caure.”

Els dos alcaldes es mostren molt satisfets amb aquest projecte, iniciat fa un any i molt consensuat tant amb la Diputació com amb els ecologistes. “És una obra que pot quedar molt bé, serà com una avinguda a l'entrada de Sant Boi, i beneficiarà tant els vehicles, perquè ara la carretera és estretíssima i hi ha molts accidents, com els que hi vagin a passejar”, opina Pujol.

Les obres en aquesta via –per on passen de mitjana 923 vehicles al dia– afectaran un tram de 650 metres, des del camí de l'Oliver (Sant Agustí) fins al camí del Vilar (Sant Boi). La durada de l'actuació serà de quatre mesos i es preveu treure-la a licitació a l'estiu i començar-la a la tardor. La inversió total és de 552.622 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona