El Govern destina 4,8 milions d'euros a la millora de camins del Pallars Sobirà

El Govern ha autoritzat aquest dimarts atorgar una subvenció, exclosa de concurrència pública, de 4,8 milions d'euros al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per realitzar actuacions de millora de la xarxa de camins de la comarca fins al 2012. Els camins objecte de la subvenció són l'accés a Peracalç i a Mentui des de Gerri de la Sal (Baix Pallars); els accessos als nuclis d'Esterri de Cardós; a Montesclado i a Mallolís (Farrera); a Estaron (la Guingueta d'Àneu); als nuclis de la vall d'Unarre –Escalarre, Unarre, Gavàs i Cerbi (la Guingueta d'Àneu); a Lleret i a Aineto (Lladorre); a Aidí (Llavorsí); a la Colomina (Llavorsí); a Caregue (Rialp) i Mencui a Mencui (Soriguera).

La comarca del Pallars Sobirà es caracteritza per una complexa orografia i una població dispersa en petits i nombrosos nuclis que generen un gran nombre de camins rurals a la zona. Amb l'objectiu de condicionar i millorar aquests vials, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l'òrgan gestor d'aquesta xarxa, ha elaborat un pla d'actuacions a desenvolupar a mitjà termini.

Per tal de poder tirar endavant aquest Pla, en els pròxims dies se signarà un conveni de col·laboració entre el Govern i el Consell Comarcal.

En aquest sentit, el Govern hi aportarà un total de 4,8 milions d'euros i l'ens comarcal portarà a terme obres de millora integral a la xarxa de camins de la comarca per un valor de 4 milions d'euros. Els 800.000 euros restants es destinaran a actuacions d'emergència i manteniment de la xarxa viària de la comarca, sotmesa a dures condicions meteorològiques durant els períodes hivernals.

Amb la signatura del conveni, el Pallars Sobirà s'unirà a les comarques del Solsonès i la Vall d'Aran, que també han establert aquesta fórmula de cooperació per a la millora de la xarxa de camins rurals. La resta de comarques de muntanya es beneficien d'una convocatòria ordinària d'ajuts per a la millora de camins que, precisament, es resoldrà en els propers dies.

L'any passat 35 comarques es van beneficiar d'aquest projecte, es van millorar els accessos de més de 165 municipis, on viuen prop de 300.000 habitants. El Govern ha previst que durant aquest any es puguin arreglar 180 quilòmetres més de camins rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona