Infraestructures i serveis

Al·legacions de la CUP a la línia entre Juià i la Farga

La CUP ha presentat al·legacions per intentar evitar la construcció de la línia elèctrica de 220 kV que ha d'unir la subestació existent a Juià i la futura de la Farga que s'acaba de començar a construir i que està lligada al projecte de la MAT. La CUP “es pronuncia clarament en contra” de la construcció d'aquesta línia, que afectarà els municipis de Bordils, Celrà, Cervià de Ter i Juià, i assegura que “no preveu cap alternativa”, ja que considera que “en cap lloc queda justificada” la seva necessitat. La formació afirma que “el projecte que proposen destrossa una vegada més el territori sense contemplacions i aposta per un model energètic continuista que no porta enlloc”.

En concret, en les al·legacions la CUP argumenta que la línia afecta uns terrenys classificats com a sòl urbà i urbanitzable delimitat de Celrà; que hi ha una “justificació insuficient” tant de la seva necessitat com en l'estudi d'impacte ambiental; que “cal acreditar quina és la línia de 132 kV a la qual s'al·ludeix i si realment s'ha fet el canvi de tensió, justificant per què no hi havia més alternativa que fer una línia nova”; que cal “definir quina és l'eficiència d'executar una nova línia, justificant les seves funcions, i quines no poden ésser resoltes amb els dos circuits ja existents de 220 kV”, i que caldria haver fet “un procés real de participació ciutadana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona