Infraestructures i serveis

Medi ambient

Bordils i Cervià de Ter també s'oposen a la línia de 220 kV

Juntament amb Celrà, fan pinya contra la nova línia que es projecta per unir les subestacions de Juià i Sant Julià

Els ajuntaments de Cervià de Ter i Bordils també han presentat al·legacions a la nova línia que Red Eléctrica projecta construir entre la subestació de Juià i la futura subestació de Sant Julià de Ramis. Els dos municipis, juntament amb Celrà, que també hi ha presentat al·legacions, fan pinya contra aquest projecte pel seu impacte paisatgístic, ambiental i econòmic, entre d'altres motius.

“L'impacte és brutal”, afirmava ahir el regidor de Cervià de Ter Jordi Tarradas, en referència a la nova línia d'alta tensió que es projecta que travessi el municipi. “Tot i la nostra oposició, fa un any i mig vam tenir la MAT, també tenim una línia de 132 kV, el 40% de la subestació de la Farga està en territori de Cervià i ara Red Eléctrica ens ve amb un nou projecte”, explicava Tarradas abans de puntualitzar, a més, que les torres que han de subjectar aquesta nova línia mesuren 50 metres d'alçària i que encara són més a prop del nucli urbà. “L'impacte visual és molt gran”, hi afegia, recordant que afectarà tota la plana de Cervià. A més de l'impacte, les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Cervià a la Generalitat de Catalunya demanen que s'estudiï amb detall “si realment és necessària l'execució d'aquest nou projecte” i critiquen que es va posar a exposició pública el projecte abans d'informar el consistori de la seva redacció. Com a mostra de la seva oposició al projecte, Tarradas va anunciar que diumenge que ve, amb motiu de la inauguració de les obres del castell de Cervià, es farà un acte en contra de la nova infraestructura.

També es mostrava indignat amb el projecte ahir l'alcalde de Bordils, Albert Serrats, que insistia que el seu municipi és el que resulta més afectat perquè és on la línia fa el recorregut més llarg. “Els perjudicis principals per nosaltres són paisatgístics”, deia Serrats, sense oblidar que també “afecta molt els propietaris dels terrenys”, especialment de les plantacions de vivers de la població. En el cas de Bordils, va explicar Serrats, sobretot resulta afectat el sòl agrícola i forestal.

També l'alcalde de Celrà va anunciar fa poc que havia presentat al·legacions per aturar el projecte. Dani Cornellà, en representació de la CUP, va explicar la seva posició contra la nova línia i que no preveuen cap alternativa en considerar que no queda justificada la seva necessitat. A més, va criticar l'aposta per aquest model energètic “que no porta enlloc”.

LA XIFRA

5
municipis
gironins es veurien afectats per la nova línia de 220 kV que es vol construir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona