Infraestructures i serveis

Xarxa de trens deficitària

De l’Aldea a Castelló per exigir viatjar amb Euromed

La plataforma Trens Dignes reclama que es puguin comprar bitllets des de l’estació central de l’Ebre cap al País Valencià

Fins ara el tren hi para, però només per deixar baixar els usuaris que venen del nord

Arriba el tren. Baixen uns usuaris. En pugen uns altres. I marxen. La plataforma Trens Dignes va transformar ahir la lògica del viatjar en protesta per reclamar per a l’estació de l’Aldea una equiparació de freqüències i connexions.

Des del novembre passat, l’Euromed s’atura a l’Aldea a preu de regional per pal·liar els dèficits del servei ferroviari. La connexió, però, només és efectiva amb Tarragona i Barcelona. A l’estació central de l’Ebre, els usuaris poden baixar, però no pujar per seguir el viatge cap al País Valencià.

Per eliminar aquest greuge, activistes de la plataforma Trens Dignes i polítics van protestar ahir viatjant de l’Aldea a Castelló. “No reclamem cap nova estació ni cap tracte tarifari diferent: després de 20 anys que l’Euromed ha passat de llarg, ara s’atura i demanem poder-hi pujar per anar a totes les estacions on viatja”, va assegurar ahir la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà.

El personal de Renfe no els va negar l’accés, però el bitllet els va sortir més car. “Ens toca pagar més del recorregut que fem perquè hem hagut de comprar Tarragona-Castelló, perquè no existeix l’opció de comprar per a l’Aldea-Amposta-Tortosa”, lamentava Castellà, abans de pujar al tren.

Els activistes i els representants polítics van arribar a l’estació de Castelló a l’hora prevista (10.18), des d’on van pujar a un Talgo per tornar, en direcció a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona.

Tots els partits representats menys el PP

Una cinquantena de persones es van mobilitzar a l’estació de l’Aldea. Una dotzena d’activistes i representants polítics van viatjar amb Euromed fins a Castelló per reclamar que Renfe habiliti el trajecte. El diputat Lluís Llach hi havia confirmat la presència inicialment, però finalment no hi va participar. Sí que hi van prendre part els diputats Ferran Civit (ERC, JxSí), Sergi Saladié (CUP), Carles Castillo (PSC), Carles Prats (Demòcrates, JxS) i Francisco Javier Domínguez (C’s), així com el senador Miquel Aubà. Des del territori, els presidents comarcals Dani Andreu, Carme Navarro i Gemma Carim , així com Jordi Gaseni , alcalde de l’Ametlla de Mar i vicepresident de l’AMI, Teresa Esmel (PSC) i representants dels sectors socioeconòmics. També van mostrar el suport des de l’estació de l’Aldea altres alcaldes i representants territorials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona