Comencen les inspeccions per al soterrament de la línia d'alta tensió a Montornès del Vallès

Aquests dies s'han iniciat els primers treballs del projecte de soterrament d'un quilòmetre de la línia de 110 kw que travessa el torrent de Vinyes Velles, a Montornès del Vallès.

L'actuació està inclosa al capítol de subvencions del Pla d'Energia de Catalunya 2006 – 2015, aprovat per la Generalitat l'any 2005, i que té l'objectiu de promoure el desplaçament o el soterrament de forma progressiva de les línies elèctriques d'alta tensió que passen per zones urbanes.

L'any 2006 l'Ajuntament, el Departament de Treball i Indústria, mitjançant l'Institut Català d'Energia, i l'empresa Fecsa Endesa van signar un conveni per establir les aportacions de cadascuna de les parts al projecte que té un cost total de 1.853.756,42 euros. Així, el govern autonòmic es va comprometre a destinar 859.427 euros per fer front als costos d'equipaments i muntatge de les noves infraestructures; l'empresa elèctrica a fer-se càrrec del desenvolupament del projecte i de la supervisió de les obres, i l'Ajuntament a finançar l'obra civil.

Pel que fa a l'obra civil, aquella que té a veure amb la construcció de rases i canalitzacions per les quals s'ha de soterrar el cable d'alta tensió, una part es va integrar en el projecte d'urbanització del torrent de Vinyes Velles i l'altra, la feta al tram comprés entre l'avinguda de Barcelona i l'avinguda Mogent, es va executar amb els recursos aportats pels promotors d'habitatges del sector de Manso Calders i de la Unitat d'Actuació situada a l'avinguda de la Llibertat.

La intervenció eliminarà les cinc torres ubicades entre Can Coll i l'avinguda Mogent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona