Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

Sant Boi vol que Foment alliberi accessos a la C-245

L’alcaldessa, Maria Lluïsa Moret, recorda que el 30 de juny és la data límit perquè l’empresa adjudicatària, ara en concurs de creditors, busqui una alternativa

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Maria Lluïsa Moret, reclama al Ministeri de Foment que alliberi els accessos a la C-245 davant la paralització de les obres de la variant. Amb l’alliberament dels accessos, ara bloquejats en previsió de les obres de la variant, es tornaria a la situació anterior de l’inici de l’adjudicació de les obres i, almenys, facilitaria la circulació i s’evitaria l’actual col·lapse diari de vehicles a les entrades i sortides de Sant Boi i dels que circulen per la BV-2002 i des de Cornellà.

Aquesta petició de Sant Boi arriba després que l’empresa adjudicatària, Isolux-Corsán, entrés en un preconcurs de creditors i, per tant, no es pogués reactivar l’obra, el mes d’abril passat, tal com estava previst. En l’última reunió amb Foment, s’ha fixat el 30 de juny com a data límit per buscar una alternativa a Isolux-Corsán. L’alcaldessa recorda la “unitat d’acció” en les negociacions per desencallar aquesta situació davant de Foment entre l’Ajuntament de Sant Boi, la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

“En el cas que finalment l’empresa adjudicatària hi renunciï, es prendrà una decisió des de Foment, i l’últim dia perquè l’empresa renunciï al contracte i se cedeixi a una altra empresa és el 30 de juny, i després el Ministeri de Foment convocarà un altre concurs i això comportarà esperar almenys sis o vuit mesos més”, va explicar Moret en una sessió del Fòrum Empresarial del Llobregat organitzat per la patronal AEBALL i presidit per Manuel Rosillo.

La variant de la C-245 –que està en obres i pendent de finalització des que es van acabar les rondes per als Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992– ha de connectar, a l’altura de Sant Boi, la C-32 i l’A-2 sense la necessitat de passar per la carretera comarcal. Els ajuntaments de Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat, han demanat recuperar el ramal d’accés a Sant Boi des de Viladecans, tallat en una fase anterior amb motiu de les obres. Unes obres que ja fa més de 20 mesos que estan aturades, amb les conseqüències i afectacions que això genera a nivell de mobilitat. Si no és així, s’obrirà el ramal per minimitzar les afectacions en mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona