Infraestructures i serveis

Societat

Emotiva concentració de dol pel noi mort a l’N-240

Més de 300 persones participen en l’acte de suport a la família del jove de les Borges Blanques

L’alcalde anuncia una reunió amb Territori per “acordar noves mesures per reduir el perill”

Veïns i representants institucionals es van concentrar ahir davant l’ajuntament de les Borges Blanques en un acte de dol i suport a la família del jove de 20 anys mort aquest dimecres, en un altre accident de trànsit a l’N-240. L’alcalde ha anunciat, per a dimarts vinent, una altra reunió de la plataforma Prou Morts a l’N-240 amb responsables de la conselleria de Territori i la Diputació de Lleida.

Consternació, tristesa i ràbia a la capital de les Garrigues per la mort de Marc Roig Farrús, que va perdre la vida en xocar frontalment amb un camió a l’altura de Vinaixa, per raons que encara s’investiguen. A la concentració hi van assistir més de 300 persones, segons fonts de l’Ajuntament de les Borges Blanques. L’acte va ser encapçalat per l’alcalde, regidors i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, a més d’alcaldes de municipis veïns. Davant el consistori, els assistents van fer tres minuts de silenci i van escoltar El cant dels ocells. En el seu parlament davant dels assistents, l’alcalde, Enric Mir, va exigir “mesures immediates” als responsables de la via per disminuir el perill i alleugerir el pesat volum de trànsit que suporta l’N-240. “Estem cansats de comptar els punts quilomètrics per víctimes i de fer minuts de silenci”, va afirmar.

El jove és la quarta víctima mortal que hi ha hagut en aquesta carretera, en el tram entre Montblanc i Lleida, en el darrer mes i mig. Enric Mir hi va afegir: “Necessitem que actuïn en allò que ja és possible i només depèn de la voluntat política.” La reunió de la setmana vinent amb Territori arriba just quan fa pocs dies que la conselleria va anunciar un acord amb la concessionària de l’AP-7 per desviar els camions de l’N-340, però cap solució per a la lleidatana N-240.

LA FRASE

Estem cansats de comptar els punts quilomètrics per víctimes i de fer minuts de silenci
Enric Mir
ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES

Un camió de fruita bolca a l’N-II a Golmés

Un camió carregat amb pomes va bolcar ahir la càrrega a l’N-II antiga, a l’altura de Golmés (Pla d’Urgell), després de xocar contra un cotxe. Els fets van tenir lloc pels volts de dos quarts de dotze del migdia, i es va haver de donar pas alternatiu a la via mentre es retirava la càrrega, que va quedar escampada. Al lloc s’hi van desplaçar dues dotacions dels Bombers, tres dels Mossos d’Esquadra i ambulàncies que van traslladar el conductor del turisme amb ferides lleus. El conductor del camió va resultar il·lès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona