Infraestructures i serveis

Oci

Aprovada l’ampliació de Baqueira-Beret al Pallars

Vistiplau a l’avaluació ambiental d’una ampliació que envaeix en uns 10 metres els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes

El projecte preveu una inversió global estimada de 22,85 milions d’euros

La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’ampliació de Baqueira-Beret al Pallars Sobirà, concretament al terme municipal d’Alt Àneu. L’avaluació ambiental del projecte de modificació del pla especial urbanístic ha rebut el vistiplau del govern, a pesar que l’ampliació envaeix en uns 10 metres els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En una reunió mantinguda el mes de març, la comissió permanent del Parc Nacional no va veure cap element contradictori entre el projecte d’ampliació del complex hivernal i la normativa existent.

L’ampliació preveu la reducció de l’àmbit de la Peülla, la incorporació de nous usos vinculats a l’atenció als visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’adequació de serveis i aparcaments i el replantejament de la xarxa de telecadires per millorar la connexió de la zona amb la resta del domini esquiable.

El nou projecte incorpora estudis d’impacte ambiental estratègic, de mobilitat i d’integració paisatgística. La previsió és desenvolupar aquestes actuacions en tres etapes diferents de sis anys de durada cadascuna, amb una inversió global estimada de prop de 23 milions d’euros.

Reorganització

Amb aquest nou projecte es volen potenciar dues àrees de serveis a l’estació de Baqueira-Beret. En primer lloc, la del nucli del Clot Gran, al sud-est de l’àmbit, on es concentraran bona part de les instal·lacions i també s’hi podran situar serveis d’informació i atenció als visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes. Es consolidarà una xarxa de quatre remuntadors i pistes, amb una nova zona de debutants, i s’habilitarà un nou aparcament amb accés des de la C-28.

L’altra zona és la del nucli del cap del Port, a l’extrem nord-oest. S’hi habilitaran dues àrees d’aparcament i s’hi construiran tres remuntadors que connectaran amb el nucli del Clot Gran i, per tant, amb la resta del domini esquiable de Baqueira-Beret.

Divisió al territori

Si bé bona part dels veïns d’Alt Àneu han expressat la seva satisfacció per l’anunci de l’expansió de Baqueira al Pallars Sobirà, no han estat menys els pallaresos que s’hi han oposat al·legant un impacte mediambiental.

LA XIFRA

22,85
milions d’euros
és la inversió global estimada del projecte, que preveu actuacions en tres etapes de sis anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona