Les obres del solar pel CEIP Lola Anglada de Tiana costaran el doble del previst

L'alcalde diu que es reunirà amb la Generalitat per discutir qui assumeix el sobrecost dels treballs

El treballs de fonamentació del solar on l'Ajuntament de Tiana té previst aixecar el nou CEIP Lola Anglada, a la Creu de Terme, han fet disparar el pressupost inicial. En un principi els treballs s'havien taxat en 400.000 euros aproximadament, però en començar les obres s'ha comprovat que hi havia la necessitat de reforçar el sistema de murs del nou edifici a causa, entre altres factors, al desnivell del solar i al comportament de la terra sobre on s'està aixecant el nou equipament escolar. Aquest fet ha ocasionat que el pressupost hagi pujat fins als 800.000 euros.

L'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), ha reconegut que «són uns terrenys complicats», i ha admès que aquests impediments «no es podien preveure abans de començar a fer les actuacions pertinents sobre la zona». L'alcalde ha explicat que «és una zona per on passa una carretera i un carrer –Castellar– molt important de Tiana». Muñoz ha comentat que té prevista una reunió amb representants del Departament d'Educació per tal de discutir qui assumeix el sobrecost de l'adequació del solar.

L'alcalde s'ha mostrat esperançat que es pugui arribar a un acord amb el Departament d'Educació «la primera setmana de febrer». Amb tot plegat, Muñoz ha admès que «no es pot garantir que el nou equipament entri en funcionament el setembre d'aquest any» com estava previst i espera que l'obertura només s'hagi d'ajornar fins a l'octubre. Emili Muñoz, però, ha assegurat que amb el replantejament del les obres, el nou edifici «podrà obrir en condicions òptimes». L'alcalde de Tiana, però, no s'ha estat de recordar que al seu moment el seu grup municipal «ja es va mostrar en contra d'aquest emplaçament». I és que en opinió de Muñoz «el lloc ideal per a aquest equipament era la parcel·la de Can Gaietà». L'alcalde, a més, també ha explicat que aquest emplaçament és de titularitat municipal des del 2007.

Redistribució dels alumnes

Amb l'entrada en funcionament del nou edifici del CEIP Lola Anglada s'haurà de fer una redistribució de part dels alumnes que actualment reben classe als dos equipaments en què ara es divideix l'escola (el de la Ciutadella i el de la zona del poliesportiu). Aquest reajustament d'alumnes servirà perquè l'edifici de la Ciutadella es converteixi en l'escola pública de nova creació que hi ha prevista al municipi, l'Escola Tiana, i que serà d'un línia educativa. Amb aquests canvis, l'edifici dels poliesportiu es destinarà en un futur al primer institut de la vila. En els darrers mesos s'ha obert un procés participatiu amb les famílies, que han pogut escollir l'edifici on volen portar els seus fills. Avui sortiran les llistes de la distribució definitiva d'alumnes. Està previst que el trasllat es faci en dos o tres caps de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona