El PSC reclama als alcaldes del Morell i Montblanc que no encallin més les obres de l'autovia A-27

Els regidors socialistes escenifiquen la unitat en pro de l'execució de la via

Els representants municipals socialistes fan una crida a la responsabilitat política dels dirigents de CiU al Camp de Tarragona sobre la base de l'acord que van prendre al Congrés, per mitjà del qual s'instava el govern central a accelerar les obres dels quatre trams licitats de l'autovia, entre Tarragona i Montblanc, tal com demanen «els agents econòmics» del territori. Ruiz diu que en l'actuació hi ha «decisió política», els pressupostos «estan aprovats» i els terminis de finalització de l'obra «estan fixats». El diputat no deixa de banda el fet que amb l'obertura de l'autovia «es guanyarà en competitivitat i creació de riquesa».

És per aquests motius que consideren que el ritme de l'obra podria ser més àgil si no fos per l'actitud dels alcaldes del Morell i Montblanc, dels quals diuen que «manipulen i desinformen» en relació amb l'obra. Joan Maria Aguado, del grup municipal del PSC al Morell, aporta, en aquest sentit, dades en relació amb la denúncia d'afectació per inundacions fetes des de l'alcaldia. Aguado assenyala que el ministeri ha encarregat quatre informes a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i «cap és desfavorable al projecte». Segons Aguado, aquesta és una informació que l'alcaldia, de CiU, no ha difós. El regidor de Montblanc, Joan Llort, també va demanar la celeritat perquè, «al municipi, com a la resta de la comarca, ens interessa tenir una via ràpida de comunicació entre la costa i l'interior».

Joan Sanahujes, del grup municipal del PSC a Tarragona, va remarcar el paper que CiU ha tingut en la llarga història del projecte de l'autovia, que a principi dels noranta ja va aturar el llavors alcalde de CiU, Joan Miquel Nadal, quan les obres estaven pressupostades.

Els quatre trams de l'autovia s'executen a diferent ritme. El primer, entre Tarragona i el Morell, amb un 42% de l'obra executada, és previst que quedi enllestit enguany, al desembre. Del segon tram, entre el Morell i Valls, hi ha executat un 27% de l'obra i és previst que s'acabi l'abril del 2011. Dos mesos abans, al febrer, s'enllestiria la variant de Valls, que a hores d'ara té un 32% d'obra executada, i finalment, el tram entre Valls i Montblanc, que inclou la construcció d'un túnel a Lilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.