Tots els grups de Sant Quirze rebutgen el traçat aeri d'una nova línia d'alta tensió pel mig de la serra de Galliners

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, integrada per tots els grups municipals representats al consistori (CiU, PSC, ERC, ICV i PP), ha aprovat la presentació d' al·legacions en contra del traçat d'una nova línia aèria d'alta tensió, de 200 kV, entre les subestacions de Mas Figueres (Terrassa) i Sant Cugat. La línia, impulsada per Red Eléctrica de España, preveu el pas pel mig de la serra de Galliners i només inclou trams soterrats en les zones urbanitzades dels diferents municipis implicats. Els serveis tècnics municipals han documentat l'impacte ambiental del projecte, tal com està previst, i que la junta de portaveus considera «inacceptable».

Les al·legacions presentades incideixen en el fet que, si es vol fer passar la línia pel terme municipal de Sant Quirze, només hi ha una possibilitat: incorporar-la al projecte que el consistori està negociant amb Endesa i l'Icaen (Institut Català de l'Energia) i que consisteix a desviar i soterrar les dues línies de 110 kV que ja hi ha i que passen pel mig del nucli urbà. Aquest projecte ja ha obtingut el vistiplau dels tècnics tant d'Endesa com de l'Icaen, que tenen previst soterrar les dues línies i fer-les passar seguint el traçat de l'autopista C-58. D'aquesta manera, des de l'Ajuntament es creu que el més adient seria aprofitar aquesta obra per fer-hi passar també aquesta tercera línia.

Històricament, una de les principals reivindicacions dels diferents consistoris santquirzencs ha estat reclamar i treballar pel trasllat i el soterrament de les línies existents. Per aquest motiu, l'Ajuntament en cap cas acceptarà la instal·lació d'un tercer traçat aeri dins del terme municipal, en aquest pas pel mig d'un dels punts de més interès natural de tot el territori: la serra de Galliners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.