Tiana preveu començar les obres del nou centre cívic i cultural d'aquí a dos mesos

Els treballs es van adjudicar a l'empresa Constructora d'Aro per més de 800.000 euros

La transformació de l'antic escorxador en el nou centre cívic i cultural de Tiana (CCCT) podria començar a ser una realitat d'aquí a dos mesos. I és que en el ple de dimarts passat l'equip de govern (Gent i CiU) va anunciar l'adjudicació dels treballs a l'empresa Constructora d'Aro, per un import de més de 800.000 euros. Segons les previsions del primer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU), un cop fet aquest pas els treballs podrien començar d'aquí a dos mesos i tindrien una durada de set mesos i mig.

Per la seva banda, l'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), va qualificar aquest projecte com «un dels temes clau del mandat», i va recordar la llarga tramitació que havia experimentat tot el procés. Muñoz també va voler remarcar la «recuperació de patrimoni local» que comportarà aquesta obra i va recordar que els treballs suposaran la contractació de 37 tianencs que en aquests moments són a l'atur.

El projecte

Els tres edificis de l'antic escorxador remodelats, més dos mòduls de nova construcció, constituiran la primera fase del projecte del futur centre cívic i cultural de Tiana (CCCT). L'espai, situat al bell mig del poble, es convertirà en un nou punt d'atracció per a l'activitat cívica, social i cultural de la vila. El projecte recuperarà els tres edificis originaris (uns 110 m² aproximadament), que, remodelats i modernitzats, es convertiran en aules de formació artística, sales d'assaig musical i una ludoteca.

La centralitat que el nou equipament suposarà per a la vila es completarà amb la urbanització de l'entorn, amb una gran plaça d'uns 400 metres quadrats. En la segona fase d'aquest projecte es pretenen encabir, en un futur, més sales de formació. La idea del consistori és buidar una parcel·la de terra d'uns 10 metres de profunditat al mig de la plaça i enclotar-hi un nou edifici al qual s'arribarà mitjançant un accés subterrani amb escales.

L'oposició critica les presses

ll.a

Per la seva banda, els dos grups de l'oposició, el PSC i ERC, es van abstenir pel que fa a la licitació de les obres del CCCT. El regidor republicà, Jordi Gost, va criticar «les presses» per aprovar ara aquesta licitació. Gost va argumentar les seves paraules dient que en la documentació que el govern li havia fet arribar «no hi consta ni tan sols el nom de l'empresa adjudicatària». La portaveu del PSC, Ester Pujol, va coincidir amb Gost a l'hora de valorar la proposta com a «precipitada». Pujol va manifestar que «aquest expedient està poc preparat» i hi va afegir que, en el document, «a banda de no sortir-hi el nom de l'empresa tampoc no hi surt l'import de la licitació». La portaveu socialista no es va estalviar crítiques al govern i va justificar les presses a l'hora d'aprovar la licitació «com un argument electoralista, ja que s'hauria pogut aprovar en el ple següent».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.