Els veïns de la Móra reclamen la rotonda d'accés al Mèdol que els van prometre

Es queixen que la constructora de la variant els va assegurar que l'obra només trigaria tres mesos

Ara fa un any, a petició de l'associació de veïns de la Móra-Tamarit, el departament de carreteres del Ministeri de Foment va instar la constructora del segon cinturó, l'empresa Cyes, a informar els veïns de Llevant de l'estat dels treballs. Segons va recordar el portaveu veïnal, Xavier Quintana, «davant de 80 persones, el màxim responsable de l'obra va fer la presentació del que seria la rotonda d'accés a la pedrera del Mèdol». La nova infraestructura estava prevista a uns 150 metres de l'actual rotonda d'accés a la Móra, i serviria per dignificar els accessos al Mèdol.

Passat un any, la rotonda no hi és, malgrat que la sensació de provisionalitat és ben present, sobretot just abans d'arribar a la rotonda de la Móra i d'Altafulla, per l'antiga N-340. «Ens van explicar que s'havia fet una obra de fàbrica –columnes de formigó, que apareixen en la imatge– per tal de facilitar el futur vial i que un cop acabessin les obres de la variant començarien a fer aquesta senzilla infraestructura, i que en tres mesos estaria enllestida», indica Quintana.

Per això fa uns mesos, en veure que no hi tornava a haver moviment i que, fins i tot, l'empresa havia retirat tots els cartells, els veïns van demanar explicacions a l'administració. Quintana va deixar clar que, en el dia d'avui, ningú de la Subdelegació del Govern els havia contestat.

I els diners?

El que més indigna els veïns és que, a part de la promesa, la constructora Cyes els va entregar uns plànols perquè sabessin exactament on s'havia de situar la rotonda, i va remarcar que es tractava d'una actuació que no tindria complicacions. Quintana va insistir que si el motiu pel qual no han fet la rotonda és la falta de diners que trobin la solució, «perquè els que ho van prometre van ser ells», i confia que la promesa que els van fer no sigui «per dissuadir els veïns en un moment de nerviosisme pel retard en la nova variant. És més, si estava aprovat, ens seguim preguntant on són els diners perquè sembla que l'obra tenia pressupost». Al costat de la rotonda estava previst que s'aprofitessin els carreus que hi havia al terra per fer un caminet empedrat per dignificar-ho, ja que fins ara els accessos a la pedrera eren complicats.

Més senyalització

La federació de Llevant també critica que el Ministeri de Foment es negui a posar solució a la manca de senyalització de la rotonda que sí que està construïda, que serveix per accedir a la Móra, Tamarit i Altafulla.

Els veïns han denunciat reiteradament aquesta situació, que comporta nombrosos accidents de trànsit en aquest punt, i que continua sense que cap administració hi posi remei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona